UNPR catre Iliescu: Va considerati intaiul tradator?

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 15:08
1776 citiri
UNPR catre Iliescu: Va considerati intaiul tradator?

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei il intreaba pe presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, intr-un comunicat, daca se considera intaiul tradator al tarii, dupa ce acesta spusese ca UNPR e un partid de tradatori care se va desfiinta.

"In urma unor declaratii recente, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei ii solicita public lui Ion Iliescu sa clarifice daca se considera intaiul 'tradator' politic al Romaniei post-decembriste. Pentru a-i reimprospata memoria, UNPR ii aminteste presedintelui de onoare al PSD faptul ca partidul din care face parte a aparut in 1992 prin plecarea din FSN a unui grup condus chiar de Ion Iliescu. Pentru ca nu l-a putut da jos pe Petre Roman din fruntea FSN, Ion Iliescu a plecat, alaturi de 69 de parlamentari, din Modrogan in sediul din Strada Atena si a facut un nou partid.

Acest 'grup' s-a numit initial Frontul Democrat al Salvarii Nationale (FDSN) si ulterior a luat denumirea de Partidul Democratiei Sociale din Romania (PDSR). Cei 69 de parlamentari au fost alesi pe listele FSN, si nu uninominal. Practic, jumatate din totalul parlamentarilor FDSN/PDSR (din legislatura 1992-1996) si-au inceput cariera in sediul FSN dinModrogan - sediul PDL de astazi - pentru ca ulterior sa se incoloneze in spatele lui Ion Iliescu, formand un nou partid in Strada Atena", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de UNPR.

Acelasi comunicat mai arata ca senatorii UNPR au fost alesi uninominal, pe liste, si ca Iliescu n-ar trebui sa se poarte precum un "lup moralist".

Spre deosebire de cei care au plecat din FSN, parlamentarii care sunt astazi in UNPR au fost alesi in sistem uninominal, si nu pe liste. Prin urmare, responsabilitatea si loialitatea lor se manifesta fata de cetateni si nu fata de un sef de partid care i-a pus pe lista. Mai mult, parlamentarii UNPR nu au parasit valorile sau principiile interesului national si ale dialogului social si nu au plecat nici macar din Kiseleff.

Evident, pe fostii FSN-isti reformati, in frunte cu "lupul moralist" Ion Iliescu, nu i-a numit nimeni "tradatori". Dar astazi, la aproape 20 de ani de la plecarea din FSN, Ion Iliescu acuza "tradarea" unor parlamentari care si-au respectat alegatorii si au actionat in virtutea interesului national", mai scriu reprezentantii UNPR.

Iliescu afirmase, marti seara, ca e posibil ca UNPR e formata din oameni care au tradat si ca ar trebui sa dispara, precum a disparut ApR, alta formatiune care s-a desprins din PSD.

"Este posibil ca UNPR sa aiba soarta fostului ApR. Eu nu prea am mare consideratie pentru cei care-si schimba camasa politica. Aceasta este tradare, in conditiile in care parasesti partidul aflat in opozitie si care se lupta cu o guvernare marsava. Ai intrat in Parlament pe spinarea acestui partid (n.r.- PSD) si il parasesti ca sa te raliezi cu cei aflati la guvernare. Cum suna treaba asta ca moralitate?", a declarat Iliescu.

L.L.

Citeste si:
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Fostul ambasador și consilier prezidențial Cătălin Avramescu, profesor universitar de Științe Politice, a postat pe Facebook mai multe întrebări legate de teza de doctorat a generalului...
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, 25 octombrie, că USR și PSD ar trebui să susțină guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă dacă vor să arate că își doresc să...
Sursa: Ziare.com