UNPR ii propune lui Basescu un memorandum Guvern - Sindicate - Patronate

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 11:12
1928 citiri
UNPR ii propune lui Basescu un memorandum Guvern - Sindicate - Patronate
Foto: Arhiva

Presedintii UNPR Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu vor participa marti, 2 noiembrie, la Palatul Cotroceni, la consultarile cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, si ii vor propune sa se incheie un memorandum Guvern - Sindicate - Patronate.

Delegatia UNPR ii va transmite presedintelui ca impreuna cu FMI au ajuns la concluzia ca autoritatilor romane le revine exclusiv sarcina de a opera mecanismele economice necesare pentru atingerea pragului de deficit negociat, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Pentru a crea conditiile sociale corespunzatoare depasirii perioadei de criza, UNPR propune un memorandum Guvern - Sindicate - Patronate.

"UNPR considera ca incheierea acordului cu FMI este importanta mai ales din perspectiva consultantei de care Romania are nevoie. Un acord cu FMI reprezinta o garantie ca mecanismele economice romanesti se vor raporta in permanenta, pe perioada acordului, la un arbitru impartial si vor beneficia de expertiza specialistilor de la Fondul Monetar International", se mai arata in comunicat.

Progresistii cred ca in ceea ce priveste Mecanismul de Cooperare si Verificare este nevoie de consolidarea componentei politice.

"Astfel vom incerca sa separam Mecanismul de Cooperare si Verificare de procesul de aderare la Schengen, teme fara o legatura formala. De asemenea, trebuie sa avem in vedere ca statele membre vor incerca sa construiasca mecanisme de sanctiune pentru tarile cu deficit excedentar", mai sustine UNPR.

Basescu si partidele, la consultari - Opozitia nu participa

Traian Basescu a invitat partidele la consultari, marti, incepand cu ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Presedintele vrea sa discute despre relatia cu FMI, aderarea la spatiul Schengen precum si concluziile Consiliului European de toamna.

La intalnirea cu Traian Basescu vor participa insa numai PD-L, UDMR, UNPR si minoritatile, partidele din Opozitie - PNL, PSD si PC - refuzand invitatia.

I.U.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#UNPR consultari Cotroceni, #propune memorandum Guvern Sindicate , #Gabriel Oprea