Ziare.com

Senatorii UNPR nu vor ca sindicalistii sa-si declare averile

Marti, 17 August 2010, ora 11:21

   

Senatorii UNPR nu vor ca sindicalistii sa-si declare averile
Senatorii UNPR Sorin Serioja Chivu si Corneliu Grosu, sustinuti de intregul Grup al Parlamentarilor Independenti, au depus un amendament la Legea ANI de eliminare a prevederii prin care liderii sunt obligati sa-si declare averile si interesele.

Potrivit unui comunicat de presa semnat de Sorin Serioja Chivu, initiativa are drept motivare faptul ca o asemenea prevedere incalca Conventia 87/1948 a Organizatiei Internationale a Muncii, privind libertatea sindicala si protectia dreptului sindical.

De asemenea, senatorii independenti mai spun ca sindicalistii nu trebuie sa intre sunb incidenta Legii ANI, deoarece functiile respective nu sunt functii ori demnitati publice, iar persoanele care indeplinesc functiile respective nu au atributii in domeniul exercitarii functiilor publice, nu sunt retribuite din bani publici si nu sunt angajate, numite sau alese ca ocupanti ai unor functii de demnitate publica.

Camera Deputatilor a extins sfera persoanelor obligate sa depuna declaratii de avere, incluzandu-se membrii Consiliului Economic si Social si liderii confederatiilor sindicale.

Confederatia Sindicala "Cartel ALFA" a protestat fata de reincluderea in proiectul Legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a prevederilor prin care liderii de sindicat sunt obligati sa faca publice declaratiile de avere si de interese, considerand amendamentul respectiv o metoda "comunista" introdusa de parlamentari.

Sursa: rNews

Articol citit de 1468 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sunt de acord cu acest amendament

Cu conditia de a se mai baga unul: acel politician care este prins fraudand (economic si politic) sa fie impuscat in cap si cu averea lui si a rudelor de gradul I confiscata.
Stiu ca este o masura radicala, dar o merita

 

Cat plateste UNPR pentru a aparea asa des pe acest form ?

Frecventa cu care apar articole despre acest partid de buzunar depaseste stirile despre PNL si este la egalitate cu PDL si PSD. Oricum nu-i baga nimeni in seama dar ar merita de vazut de la cine vin si unde se duc banii.

 

legal si etic

ar trebui sa fie primii care sa prezinte averea ca sa stie si prostimea cine si cit a saltat intre timp din lupta pt sindicalisti...se presupune ca presedintii de sindicat nu au activitate economica si se sacrifica pt gloata ...ori la noi , sefii se imbogatesc tocmai manipulind turmele ...

 

Amarati dar o duc bine

Dar iata-i pe unii luptatori pentru binele clasei muncitoare:
Dumitru Costin .Are un Dodge Caliber de 25.000 de euro, pe care, insă, nu-l conduce el. Stă linistit in dreapta, in timp ce soferul său are grijă să-l ducă pe unde are treabă.
Liderul de sindicat de la FSLI Petrom, Liviu Luca, de exemplu, are numeroase propietati imobiliare in Ploiesti si in alte localitati. Detine crame, face afaceri in domeniul viticulturii, exploatare piscicola si mass – media, are legaturi cu Sorin Ovidiu Vantu, impreuna cu care este implicat intr-o frauda de zeci de milioane de euro. Acelasi Liviu Luca, cerea angajatilor Petrom, in luna februarie, anul curent, sa renunte la drepturile salariale castigate in instanta, printr-o scrisoare a conducerii Petrom pe care o semneaza si el.
Dumitru Costin locuieste in Pitesti, dar sta la Hotelul Phoenicia din Băneasa unde costă, la ofertă, 69 de euro/noapte.
Vasile Marica. Vila din cartierul Damaroaia este evaluata la 500.000 de euro. Sindicalistul conduce un Volkswagen, dar are in garaj si o Toyota
Liderul Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR Fratia), Marius Petcu, are un Jeep de 50.000 de euro si o casa cu patru etaje in sudul Capitalei, imobil evaluat la aproximativ 600.000 de euro. Nici sotia lui Petcu nu o duce rau. Ea se plimba prin oras cu o Toyota Rav 4 de aproximativ 25.000 de euro. In mod paradoxal, veniturile liderului sindical nu depasesc 4.000 de lei lunar, din cotizatiile membrilor
De unde se vede ca lupta de clasa este benefica pentru unii!si cand il vezi cum plange si jeleste dl.Marica chiar ai putea sa-l crezi ca-i amarat (dar o duce bine).
In mod cert este treaba Fiscului care.......la ordin doar.

 

chiar

ma deranjeaza denumirea :"Senatorii UNPR "; astia sunt senatori "independenti" (ciolanisti), nu stiu ca UNPR sa fi participat la alegeri iar daca ar fi participat nu ar fi atins nici macar pragul minim.
Ps.CV al dl.Serioja si Sorin si Chivu incepe in 1989!cu o functie de director la Carbunele Prahovean.

dar cine le-a declarat pana acum ?

CINE SI-A DECLARAT AVERILE ? mai nemancatilor , voi adunati si noua ni se da in cap pe strada.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor