UNPR merge singur in alegeri, Ontanu candideaza la Primaria Capitalei

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 19:08
2870 citiri
UNPR merge singur in alegeri, Ontanu candideaza la Primaria Capitalei
Foto: Arhiva

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, spune ca formatiunea sa politica va candida singura la alegerile generale, in timp ce pentru cele locale ar putea sa existe sustineri reciproce cu PD-L sau PNTCD.

"Este prematur sa discutam acum despre aliante, decizia UNPR este aceea de a merge pe liste proprii la alegerile generale, iar la alegerile locale, eventual, o sustinere reciproca a candidatilor. Adica acolo unde exista un candidat PD-L bine plasat sa fie sustinut si de UNPR, iar atunci cand noi avem un candidat local cu sanse reale de castig el sa fie sprijinit de PD-L", a declarat Marian Sarbu intr-un interviu acordat pentru Newsin, respingand ferm posibilitatea realizarii unei aliante cu PD-L de tipul USL.

Liderul UNPR a mai precizat ca se semneaza acorduri la nivel judetean cu PNTCD, cum ar fi in judetele Arges, Calarasi sau Timis. Acest lucru nu inseamna nici pe departe ca UNPR ar intentiona sa se afilieze Partidului Popular European.

"Pe noi ne preocupa si interesul nostru este ca la un moment dat sa devenim membri ai Internationalei Socialiste. Au fost prime discutii ale lui Cristian Diaconescu, cel care are responsabilitatea relatiilor internationale, cu reprezentanti ai grupului socialistilor europeni (din PE, n.r.) si vor continua si la nivelul Internationalei Socialiste", a explicat Marian Sarbu.

In ceea ce priveste candidatul UNPR la Primaria Capitalei, acesta ramane primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu.

"Candidatul UNPR pentru primaria Capitalei este si ramane domnul Ontanu! Decizia a fost luata de Comitetului Executiv National inca din iarna trecuta cand am stabilit doua candidaturi ale UNPR, una pentru primaria Capitalei in persoana lui Neculai Ontanu, iar la presedintie pentru Cristian Diaconescu", a subliniat Marian Sarbu, explicand si ca sondajele actuale sunt premature, dat este convins ca la alegerile generale UNPR va obtine intre 7% si 10%.

Fost lider marcant al PSD, Marian Sarbu spune ca nu regreta ca a parasit acest partid si atrage atentia asupra faptului ca desi a fost acuzat de social-democrati ca i-a parasit pentru o virtuala functie de ministru, timpul a dovedit ca acest lucru nu a fost adevarat.

"Eu stiu ce s-a intamplat atunci, stiu foarte bine de ce am facut pasul acesta si este fara intoarcere nu am absolut nimic de regretat. In acelasi timp, nu am o relatie tensionata cu fostii mei colegi din PSD. Asta este o optiune personala asa cu au facut-o si alti colegi de-ai mei din UNPR", a declarat presedintele UNPR, Marian Sarbu in interviul acordat Newsin.

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...