I-a suparat Dragnea: Primele semne clare de fisura in blocul PSD-UNPR

Luni, 07 Martie 2016, ora 18:06
3183 citiri
I-a suparat Dragnea: Primele semne clare de fisura in blocul PSD-UNPR
Foto: Facebook/Neculai Ontanu

Liderul interimar al UNPR, Neculai Ontanu, a declarat, luni, ca recentele afirmatii ale presedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind preluarea unor parlamentari ai Uniunii au "miscorat" increderea formatiunii sale in PSD si, din acest motiv, UNPR ar putea sustine alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

"Exista o anumita neincredere in partenerii nostri din alianta politica, data si de declaratiile recente ale unor lideri ai PSD. (...) Ne-am miscorat increderea vizavi de declaratiile domnului Dragnea, total incorecte, pe care cred ca si domnul Dragnea le regreta, aceea de a incerca sa preia de la UNPR parlamentari. Niciun parlamentar al UNPR nu pleaca la PSD, toti raman in cadrul UNPR", a spus Ontanu, citat de News.ro.

Liderul interimar al UNPR a afirmat si ca formatiunea pe care o reprezinta ar putea sa sustina in perioada urmatoare un proiect de lege sau de act normativ privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, asa cum cere PNL.

Ce spune Gabriel Oprea despre alegerea primarilor in doua tururi

"Au avut loc in plan judetean si central anumite declaratii neprietenoase cu privire la atitudinea fata de UNPR, iar unele organizatii judetene, unii colegi, au anuntat ca nu excludem aceasta posibilitate, de a sustine si o lege care sa presupuna votul in doua tururi (...) daca o asemenea varianta se va pune in perioada urmatoare.

Au fost si asemenea pozitii, ca UNPR ar putea sustine alegerea primarilor in doua tururi", a spus Ontanu.

Intrebat despre protocolul PSD-UNPR, incheiat recent, care spune ca cele doua formatiuni nu vor sustine un asemenea proiect, liderii UNPR au explicat ca spera ca nu se va ajunge la o incalcare a protocolului din partea PSD, care ar duce si la denuntarea acestuia.

"Nu am luat insa o hotarare, dar speram ca protocolul incheiat cu PSD, si pe care il sustinem in continuare, sa se desfasoare in bune conditii, de amicitie, nu de confruntare", a continuat Ontanu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, demisia lui Gabriel Oprea din fruntea UNPR, afirmand ca, personal, regreta situatia acestuia si va discuta cu noul lider interimar, Neculai Ontanu, despre viitoarea colaborare cu aceasta formatiune, dar nu vede de ce aceasta s-ar schimba.

Dragnea, despre demisia lui Oprea: Nu am stiut. Voi avea o discutie cu Ontanu

In privinta posibilitatii ca un numar de parlamentari UNPR sa revina in PSD, Dragnea a spus ca a auzit si el astfel de informatii, insa, "deocamdata, nu e nimic clar, cert sau oficial".

Dragnea a comentat si posibilitatea ca demisia lui Oprea sa se reflecte si in scorul partidului la alegerile locale si parlamentare, afirmand ca totul depinde "de modul in care va reactiona partidul in ansamblu" si de modul "in care se vor intelege in interior".

"Conteaza foarte mult de reactia fiecarui membru de partid, national si local. Probabil se vor intalni intr-o perioada urmatoare intr-un for statutar", a comentat Dragnea.

Citește și:
Valabilitatea cardului de alimente s-a prelungit pentru tot anul 2023. Ce sumă vor primi persoanele vulnerabile
Valabilitatea cardului de alimente s-a prelungit pentru tot anul 2023. Ce sumă vor primi persoanele vulnerabile
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că a fost prelungită valabilitatea cardului de alimente pentru tot anul 2023, iar pentru compensarea preţului la...
Realitatea de la granițele Europei. ”Dacă nu am fi făcut 500 km de autostradă, dar eram în Schengen, am fi mers mult mai bine pe export-import”
Realitatea de la granițele Europei. ”Dacă nu am fi făcut 500 km de autostradă, dar eram în Schengen, am fi mers mult mai bine pe export-import”
Mii de camioane de marfă tranzitează zilnic punctele de frontieră ale României. Media anuală a timpilor de așteptare la granițele Europei este de 6-8 ore. În acest timp transportatorii, fie...