Ontanu s-a lepadat de Satana. Ultima sansa (Opinii)

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 07:49
5852 citiri
Ontanu s-a lepadat de Satana. Ultima sansa (Opinii)
Foto: Arhiva

Cum era si de asteptat, trecerea motiunii a debusolat coalitia in asa hal, incat cuvantul de ordine a sunat cam ca fantasticul ordin, pe care se zice ca l-ar fi strigat maresalul Ney soldatilor sai, dupa tecerea motiunii de la Waterloo: "Sauve qui peut!".

Ontanu face cel dintai stanga-mprejur

Primul dintre toti debusolatii, hotarat sa-si salveze viata pe loc, a fost primarul Neculai Ontanu, cu o declaratie de presa stupefianta, facuta ca la botez: "ma leapad de Satana".

La asemenea declaratie, ma asteptam ca Ontanu sa se bage gol in cristelnita, sa-l ia in brate nasica si sa-l infasoare repede in scutece, ca sa nu raceasca baiatu'.

Intre timp, seful de partid al lui Ontanu, Gabriel Oprea. l-a lasat pe Satana in plata Domnului si s-a aruncat in bratele unui vechi si credincios prieten, pe care nu l-a mai vazut de pe vremea de cand nu-si vorbeau decat cu sabia scoasa din teaca: Victor Ponta.

Nu stiu cum a primit Ponta declaratia rostita doar cu teaca goala, intrucat el nu era de fata in momentul temenelelor pretenului sau de sabie.

Sunt insa sigur ca a privit scena la televizorul din living si a scos din teaca vreo cateva vorbe taioase la adresa lui Oprea, ceva imposibil de redat in scris, fiind toate neadecvate tiparului.

Partida lui Marian Sarbu, jucata de altii

Nici domnul Marian Sarbu nu s-a mai aratat dispus sa colaboreze cu Satana, dar a pus conditia sa fie impozitati zdravan bogatasii, asa cum de altfel prevedea demult un punct forte din programul USD. Sarbu cerea castig de cauza intr-o partida deja jucata de altii si castigata de ei.

Cu toate acestea, Marian Sarbu n-a vrut sa dea impresia ca cedeaza usor, desi nu-l ruga nimeni sa cedeze ceva, si si-a lasat o portita: daca nu, nu. Adica, in caz contrar, va colabora cu Scaraotki in draci, exact ca doctorul Faust.

Singurul care nici n-a pus conditii, nici n-a dat cu Satana de pamant si nici cu teaca nu s-a jucat este simpaticul si nevinovatul Diaconescu. El a explicat ceva neinteles, intrucat vorbea cu spatele la televizor, dar rezulta clar ca nici dansul nu se pune in contra vantului, ca nu cumva sa se stropeasca.

Domnul Pambuccian nu se-nfige la ciolan. Frumos.

Cel mai dezinteresat in sinceritatea lui mi s-a parut domnul Varujan Pambuccian, care a vorbit cu fata la televizor, rastindu-se la toti, ca sa inteleaga odata motivele explicite pentru care refuza categoric postul de ministru, pe care nu i l-a oferit nimeni.

Avea trei motive serioase, dar le-am uitat pe toate trei, intrucat, daca tot nu i s-a oferit postul, mi se pare absolut fara sens sa retin motivele care au stat la baza refuzului ce n-a avut loc.

Cu asta, am impresia ca s-a ales praful din fosta coalitie majoritara. Mai corect, as zice aproape praful, pentru ca cei de la UDMR nu s-au prea exprimat.

Asta a fost calitatea lor din totdeauna. Cei de la UDMR sunt singurii dintre toti politicienii nostri, care nu vorbesc, atunci cand au interesul sa taca.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...