UNPR si-a lansat candidatii la sectoarele Capitalei

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 20:48
3198 citiri
UNPR si-a lansat candidatii la sectoarele Capitalei
Foto: B1TV

UNPR si-a lansat, vineri, candidatii pentru cele sase sectoare ale Capitalei - Liviu Goncea in Sectorul 1, Neculai Ontanu - Sectorul 2, Iulian Popescu - Sectorul 3, Razvan Costache - Sectorul 4, Corin Romanescu - Sectorul 5 si Constantin Tomescu - Sectorul 6.

Lansarea candidatilor a avut loc la Palatul Copiilor in prezenta celor trei presedinti ai UNPR, Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu, si a sute de militanti ai formatiunii politice, informeaza Mediafax.

De asemenea, au fost prezenti deputatul Aura Vasile, actualul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu si senatorului UNPR Anghel Iordanescu.

Secretarul general al UNPR, Neculai Ontanu, a declarat ca imediat dupa sarbatorile de Paste se va anunta care este candidatul Uniunii la Primaria Generala a Capitalei. Ontanu a tinut insa sa asigure ca va fi un candidat valoros, informeaza Newsin.

La eveniment au participat cateva sute de membri ai Organizatiei UNPR Bucuresti, majoritatea tineri, unii dintre ei purtand camasi rosii cu insemnele partidului, fluturand steaguri tricolore sau rosii cu sigla partidului si afisand pancarte cu numele candidatilor.

UNPR poate avea reprezentant in BEC, a decis ICCJ

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) respins, vineri, contestatiile Partidului National Liberal, Partidului Conservator si Fortei Civice privind prezenta in Biroul Electoral Central (BEC) a reprezentantilor UNPR, informeaza Agerpres.

Sectia de contencios-administrativ a ICCJ a luat in discutie vineri trei dosare in care PNL, PC si Forta Civica sustin ca UNPR nu este partid parlamentar si de aceea nu ar trebui sa aiba membru de drept in BEC.

"Avem de-a face cu o formatiune politica constituita in conditiile legii, iar dupa viitoarele alegeri pot sau nu deveni partid parlamentar. Nu poate fi pus semnul egal intre partid parlamentar si partid care are grupuri parlamentare", a sustinut reprezentantul PC.

De cealalta parte, reprezentantii UNPR au spus ca ICCJ nu poate analiza aspecte politice, si anume daca un partid este parlamentar sau neparlamentar, iar asupra caracterului parlamentar sau neparlamentar se poate pronunta Comisia speciala a Camerei Deputatilor si Senatului.

"Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) s-a pronuntat deja sub acest aspect, avem opt hotarari in acest sens", a declarat pentru Agerpres Eugen Nicolicea.

Procurorul de sedinta a cerut respingerea contestatiilor formulate de cele trei partide, pe motiv ca problema a fost transata prin dispozitiile CCR.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#UNPR lansat candidati sectoare, #UNPR reprezentanti BEC alegeri 2012, #candidati UNPR Bucuresti , #Neculai Ontanu