Ramane UNPR fara grup la Senat? "Nu ne-am lasat achizitionati la pret redus, se incearca desfiintarea" (Video)

Luni, 27 Iunie 2016, ora 20:03
5246 citiri
Ramane UNPR fara grup la Senat? "Nu ne-am lasat achizitionati la pret redus, se incearca desfiintarea" (Video)
Foto: Ziare.com

UNPR nu mai are grup parlamentar in Senat, iar liderii sai spun ca vor contesta decizia, sustinand ca votul din plen a fost abuziv si ca grupul are suficienti membri pentru a exista.

Daca pana astazi grupul UNPR din camera superioara a Parlamentului numara 16 senatori, mai multe demisii au schimbat situatia.

Presa a relatat luni ca mai multi senatori UNPR ar fi parasit partidul. In plenul Senatului s-a votat desfiintarea grupului UNPR, format si din senatori alesi pe listele PP-DD, considerandu-se ca numarul celor ramasi este mai mic de 7, limita minima pentru functionarea unui grup parlamentar.

Acum, doi dintre liderii grupului sustin insa ca, de fapt, a fost o incercare de dizolvare de catre PSD, social-democratii fiind nemultumiti de o apropiere a UNPR de PNL, si ca exista suficienti senatori ramasi in grupul UNPR pentru ca acesta sa existe.

"Stirea corecta ar trebui sa se numeasca 'Incercarea de dizolvare'. Colegii de la PSD au pus presiune pe o parte din colegii nostri - presiuni pe de o parte, promisiuni pe de alta parte -, unii n-au rezistat, adica cinci dintre ei, astfel incat din 16 am ramas cu 11 membri. Cu toate astea, au venit si au invocat un temei juridic inexistent, au supus la vot abuziv pentru ca aveau majoritate in sala", a declarat liderul grupului UNPR din Senat, Haralambie Vochitoiu, pentru Ziare.com.

Acesta a fost ales pe listele PP-DD, partid care nu mai are grup parlamentar si a fuzionat cu UNPR acum mai bine de doi ani.

Senatorul a precizat ca, marti, va fi depusa contestatie, "care va fi acceptata, pentru ca nu exista temeiul acela juridic pe care l-a invocat un coleg senator PSD".

"Desi suntem 11 membri, fata de 7 cat e minimul necesar, s-a incercat dizolvarea noastra. S-a supus votului, s-a obtinut o majoritate. Regulamentul este foarte clar si el nu poate fi interpretat. Ei eu incercat astazi o interpretare a regulamentului in favoarea desfiintarii grupului.

E o chestiune de intimidare. Daca UNPR nu s-a lasat achizitionat la pret redus, se incearca a fi desfiintat. Dintre cei 5, unul este independent - probabil i-a fost greu sa spuna din prima ca pleaca la PSD -, iar 4 la PSD", ne-a mai declarat Vochitoiu.

Se asteapta finalizarea discutiilor UNPR-PNL: "E o razbunare, asa si grupul lui Tariceanu ar trebui desfiintat"

La randul sau, senatorul Ioan Iovescu, secretarul grupului, tot ales PP-DD si trecut la UNPR in 2015, din care insa si-a dat demisia acum, a spus pentru Ziare.com ca grupul parlamentar UNPR exista in continuare la Senat.

La observatia ca, potrivit informatiilor transmise de televiziuni, 6 senatori au plecat din grupul UNPR, acesta a precizat: "Chiar si 8 daca plecau, tot mai ramanea grupul, pentru ca ramaneau 8. Doar sa nu se lege de chichita aia care spune sa fie alesi pe listele aceluiasi partid".

"Mi se pare fortat, o razbunare, sa desfiintezi un grup. Atunci ar trebui sa se desfiinteze si acest grup al lui Tariceanu (ALDE - n.red.), pentru ca nu stiu daca ei au 7 alesi pe listele aceluiasi partid. Acestea sunt jocurile lor, nu ma intereseaza. Eu am un tel si incerc sa fac constructia asta, oamenii mi-au cerut de mult.

PSD normal ca e suparat ca UNPR a plecat la PNL si asa se intampla in politica - cauta punctele slabe si spun 'Daca ramane fara grup, l-am daramat'. Un partid fara grup are o problema", a mai spus Iovescu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#grup senatorial UNPR, #dizolvare grup UNPR Senat, #Vochitoiu grup UNPR Senat , #parlament