UNPR, despre Antonescu: "Marele lider" sa invete ca politica nu inseamna vorbe goale

Marti, 09 August 2011, ora 21:53
1959 citiri
UNPR, despre Antonescu: "Marele lider" sa invete ca politica nu inseamna vorbe goale

UNPR da replica atacurilor politice venite din partea liberalilor, sustinand ca "marele lider" al PNL, Crin Antonescu, trebuie sa invete ca politica nu inseamna vorbe goale.

"Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei isi exprima surprinderea fata de atacurile recente ale conducerii PNL care, in loc sa se preocupe de propriul partid, este interesata de soarta UNPR. Intr-un moment in care oamenii politici responsabili sunt atenti la evolutiile economice internationale si propun solutii pentru combaterea efectelor crizei, liderii PNL isi exprima capacitatea politica prin atacuri lipsite de demnitate impotriva unui partid care a asigurat stabilitatea politica si guvernamentala a Romaniei", raspund liberalilor membrii UNPR in comunicatul de presa remis NewsIn.

Acestia sustin ca atacurile liberalilor la adresa UNPR reprezinta doar o strategie ce nu caracterizeaza un partid politic serios. "A lansa atacuri doar pentru a avea pretexte pentru noi declaratii si reactii publice este o strategie naiva si lipsita de maturitate, care nu poate caracteriza un partid politic serios, asa cum se prezinta PNL.

Le reamintim liderilor liberali faptul ca UNPR nu a lansat niciodata un atac impotriva unui partid politic si, cu atat mai putin impotriva PNL. In acelasi timp, precizam foarte clar ca UNPR nu va ramane impasibil in fata unor declaratii ofensatoare si neadevarate, indiferent din ce directie sunt lansate", se mai sustine in comunicatul Uniunii.

Mai mult, reprezentantii UNPR afirma in comunicat ca vor raspunde "cu toata convingerea in fata fiecarui atac demagogic si in fata fiecarei declaratii false, pana cand si << marele lider >> al PNL va intelege ca politica nu inseamna << vorbe goale >>, ci masuri concrete si asumarea responsabilitatii in momentele cele mai grele".

"UNPR si-a asumat in mod consecvent politica interesului national si a propus masuri concrete pentru combaterea efectelor crizei economice. Chiar daca aceste lucuri il deranjeaza pe liderul PNL, obisnuit cu atacuri populiste in loc de proiecte si solutii, foarte multi liberali de buna credinta apreciaza UNPR si vor intari randurile Uniunii in perioada urmatoare. Daca liderul liberal prefera in continuare sa atace UNPR in loc sa se preocupe de problemele din propriul partid, este deja treaba membrilor PNL sa il judece si sa il traga la raspundere", concluzioneaza acestia in comunicat.

Crin Antonescu despre "armata de stransura"

PNL a raspuns, marti, unor atacuri politice venite din partea UNPR, punandu-le pe seama incercarii acestui partid de a iesi din anonimat si constata ca "armata de stransura" a lui Gabriel Oprea ii da replici lui Crin Antonescu, in loc sa se concentreze pe contracararea crizei.

"Constatam ca, in ultima vreme, formatiunea tradatorilor, autointitulata UNPR, copiind comportamentul politic al PDL, a fost cuprinsa de agitatie si doreste sa iasa din anonimat prin tot felul de atacuri si diversiuni la adresa PNL. Putem intelege faptul ca scorul sub marja de eroare din sondajele de opinie a generat panica in randul << armatei de stransura >> a generalului Oprea, putem intelege si ca acestui partidulet de buzunar ii lipseste exercitiul comunicarii publice, dar UNPR nu are nici caderea politica, si cu atat mai putin pe cea morala de a face comentarii despre niciunul dintre liderii opozitiei", se arata intr-un comunicat remis marti NewsIn.

Liberalii ataca UNPR: Aveti serioase limite de intelegere a politicii

PNL apreciaza drept extrem de grav faptul ca un partid aflat la guvernare, "fie el si creat artificial si ilegitim, manifesta atata inconstienta si iresponsabilitate in fata agravarii crizei economice globale si se ocupa sa dea presedintelui PNL replici de o joasa calitate a limbajului si de o uluitoare superficialitate politica".

"Poate ca domnii de la UNPR ar trebui sa se reprofileze, dat fiind ca au serioase limite de intelegere a politicii, si vor disparea curand de pe scena parlamentara, unde au patruns, de altfel, prin impostura", au mai comentat liberalii.

Schimbul de replici dintre reprezentantii celor doua partide a fost declansat luni de Crin Antonescu, presedintele PNL, care a spus ca presedintele Traian Basescu dirijeaza efortul de razboi si dezertorii din opozitie catre UNPR, care este "virgina Coalitiei, sau poate Alba ca Zapada".

Solicitat sa comenteze un anunt al UNPR potrivit caruia trei vicerprimari si 185 consilieri locali liberali din Hunedoara se vor inscrie in Uniune, Antonescu a precizat: "Nu pot sa confirm sau sa infirm acest caz. Dar e limpede ca PD a ajuns intr-un asemenea hal in ochii romanilor, incat azi racolarile nu se mai fac de catre PD. UNPR este virgina acestei coalitii, sau poate chiar Alba ca Zapada. Domnul Basescu dirijeaza efortul de razboi si dezertorii catre UNPR si probabil ca lucrul asta va continua".

Ulterior declaratiei de luni a lui Crin Antonescu, UNPR a sutinut ca liderul liberal da dovada de "mojicie" si "neputinta politica", ceea ce a declansat marti un schimb de replici intre PNL si UNPR prin comunicate de presa.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#UNPR, #UNPR Antonescu, #Antonescu marele lider , #stiri UNPR