Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

UNPR devine parte integranta a USL, prin Alianta de Centru Stanga (Video)

Vineri, 31 August 2012, ora 14:17
2970 citiri
UNPR devine parte integranta a USL, prin Alianta de Centru Stanga (Video)
Foto: Ghimpele

UNPR a devenit o parte integranta a USL, in prisma Aliantei de Centru Stanga formata cu PSD, aceasta alianta fiind pilonul social al USL.

"Incepand cu sesiunea parlamentara de toamna, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei activeaza ca parte integranta a Uniunii Social Liberale, confirmand si intarind astfel sprijinul politic acordat de UNPR Guvernului condus de Victor Ponta.

UNPR si PSD formeaza Alianta de Centru Stanga, alianta incheiata in conformitate cu vointa politica a celor doua partide si cu respectarea procedurilor prevazute de lege. Alianta de Centru Stanga reprezinta pilonul social al USL, reunind cele mai consistente optiuni de centru-stanga din spectrul politic romanesc", se arata intr-un comunicat al UNPR, remis vineri redactiei Ziare.com.

UNPR arata ca, prin aceasta alianta a fortelor de stanga, actul de guvernare va fi imbunatatit si masurile sociale se vor intari, in special acelea privind cresterea nivelului de trai.

"Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a luat fiinta in 2010, asumandu-si de la bun inceput apararea interesului national si promovarea dialogului social. In primii doi ani de existenta, partidul a reusit sa se impuna pe scena politica printr-o conduita corecta si responsabila, promovand initiative cu larga sustinere populara, precum taxarea averilor mari.

De asemenea, UNPR este primul partid care a impus in viata politica romaneasca, drept prioritate fundamentala, apararea interesului national, reper imbratisat de toate formatiunile politice", se mai arata in comunicat.

UNPR precizeaza ca a fost mereu un partener corect, optand pentru stabilitate politica si guvernamentala.

"UNPR a demonstrat intotdeauna ca este un partener corect care isi respecta integral toate angajamentele asumate. Inca de la fondare, progresistii au optat pentru stabilitate politica si guvernamentala si au impus o serie de masuri pentru protejarea persoanelor cu venituri mici puternic afectate de criza economica globala.

Din luna mai a acestui an, dupa demiterea Guvernului Ungureanu si incetarea existentei coalitiei, UNPR a continuat sa actioneze pentru stabilitate politica luand decizia de a sprijini guvernul USL condus de Victor Ponta.

Motivatia acestui gest politic a fost dubla. Pe de o parte, Uniunea Social Liberala era singura formatiune parlamentara capabila sa garanteze stabilitatea politica a Romaniei - obiectivul politic central al UNPR - si sa asigure guvernarea tarii, in conditiile in care doar USL avea forta de a coagula o majoritate in Parlament. Pe de alta, UNPR a dorit sa acorde sustinere unui premier de centru-stanga capabil sa genereze un program de guvernare echilibrat, bazat pe politici social-liberale.

UNPR merge mai departe impreuna cu PSD, partenerul ideologic natural, si isi va pastra conduita corecta si responsabila de pana acum, precum si initiativele sociale care vor fi agreate la nivelul Aliantei de Centru Stanga si la nivelul Uniunii Social Liberale", se incheie comunicatul.

S.R.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#UNPR PSD alianta USL, #UNPR PSD guvernare coalitie , #stiri UNPR