UNPR nu fuzioneaza cu PSD, dar ramane in alianta de centru-stanga

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 23:15
1802 citiri
UNPR nu fuzioneaza cu PSD, dar ramane in alianta de centru-stanga

Purtatorul de cuvant al UNPR, deputatul Valeriu Steriu, a mentionat, sambata, intr-o conferinta de presa organizata in statiunea Neptun, ca formatiunea politica pe care o reprezinta ramane in continuare intr-o alianta de centru-stanga, fara a fuziona cu PSD, "clarificare" ce a fost facuta si in cadrul reuniunii zonale a UNPR pe regiunea II Sud-Est, care s-a desfasurat pe litoral.

"Am avut o intalnire zonala, asa cum am avut in urma cu doua saptamani la Piatra Neamt, unde ne-am intalnit cu presedintii de organizatii. Am aratat (...) ceea ce inseamna in clipa de fata parteneriatul in cadrul USL, parteneriatul in cadrul aliantei de centru-stanga pe care o avem cu PSD.

Au fost mesaje foarte importante pentru ca, se stie, in urma cu circa doua luni a avut loc congresul PSD, multa lume astepta fuziunea si era nevoie sa clarificam.

Suntem in continuare intr-o alianta de centru-stanga, chiar fara a face fuziunea. Fiecare partid, pe partea de stanga poate veni cu proiecte ale partidului, asa cum sunt cele prezentate de noi", a spus reprezentantul UNPR.

Potrivit acestuia, astfel de intalniri zonale ale reprezentantilor UNPR vor continua sa aiba loc in toate regiunile tarii, pana in toamna acestui an.

UNPR nu renunta la votul de la 16 ani

In cadrul reuniunii din statiunea Neptun a fost scos in evidenta faptul ca UNPR va continua sa sustina si va prezenta plenului parlamentului argumentele pentru adoptarea unei initiative legislative privind acordarea dreptului de vot de la varsta de 16 ani.

"In octombrie 2011, a fost propunerea mea in Biroul Permanent al UNPR pentru sustinerea reducerii varstei de vot de la 18 la 16 ani. Am facut-o in urma discutiilor cu tinerii, pentru ca, chiar cred in tineri si ca ei trebuie sa aiba un viitor in tara lor. (...)

Dreptul la vot de la 16 ani duce sa imbunatateasca trendul deja scazut al numarului votantilor la alegeri. In acelasi timp, daca dai dreptul unui tanar sa munceasca de la 16 ani, sa plateasca taxe si impozite, este inadmisibil sa nu-i dam dreptul sa voteze. Amendamentul il vom sustine cu mult mai multe argumente in Parlamentul Romaniei si sunt convins ca va trece, ca vom convinge", a mentionat senatorul UNPR Ion Toma.

Interdictii pentru straini la cumpararea terenurilor

Totodata, UNPR doreste o analiza riguroasa a Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana pentru a identifica modalitatea de prelungire, cu cel putin 3 ani, a interdictiei vanzarii terenurilor agricole pentru cetatenii straini nerezidenti in Romania.

"Am discutat despre initiativa pe care UNPR a pornit-o in urma cu cateva saptamani de a sustine actualul guvern in a prelungi perioada de tranzitie cu cel putin 3 ani, pentru cumpararea de terenuri de catre cetatenii straini dupa 1 ianuarie 2014, cand expira cei sapte ani de tranzitie.

Am solicitat (...) ca aceasta perioada sa poata fi prelungita cu inca trei ani, astfel incat fermierii romani sa aiba in continuare o prioritate in ceea ce inseamna achizitia de teren agricol.

Este nevoie, agricultura ramane o singura cale pentru Romania de a gestiona corect resursele si potentialul pe care il are inspre a creste produsul intern brut si a asigura, pe langa siguranta nationala interna, si un surplus important pentru export", a declarat deputatul Valeriu Steriu.

Un alt subiect discutat a vizat incluziunea romilor prin implicarea acestora in aplicarea proiectelor cu absorbtie de fonduri europene si a fost subliniat sprijinul UNPR pentru dezvoltarea fermelor mici, necesitatea incurajarii tinerilor in agricultura si importanta finantarii infrastructurii de irigatii in Romania.

"Responsabilitatea mea este integrarea romilor si mai ales incluziunea sociala a tuturor categoriilor defavorizate. (...) Prin integrarea rromilor, cred ca vom putea avea un acces mult mai usor la aderarea la Schengen", a afirmat senatorul Damian Draghici, consilier al premierului Victor Ponta pe problemele rromilor.

Reuniunea zonala a UNPR de la Neptun a fost condusa de presedintele formatiunii politice, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, printre participanti aflandu-se parlamentari UNPR, presedinti de organizatii judetene, primari si consilieri judeteni ai partidului.

Eveniment Quarterly Report

Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, câștigător ar ieși PSD, potrivit ultimului sondaj politic realizat de CURS la comanda PNL. Lupta e strânsă pentru locul doi,...
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
#UNPR fuziune PSD, #UNPR alianta USL, #UNPR vot 16 ani , #stiri UNPR