UNPR saluta deciziile summit-ului UE

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 22:47
1479 citiri
UNPR saluta deciziile summit-ului UE

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) saluta deciziile Summitului Consiliului European de la Bruxelles privind solutionarea crizei, pe care o considera "cea mai grava cu care se confrunta Uniunea in cei 54 de ani de existenta" si sprijina reinstaurarea disciplinei fiscale necesare, conform acordului convenit la summit.

"UNPR, formatiune politica responsabila, sprijina pozitia Romaniei de alaturare la statele din zona euro, la efortul comun de salvare a Uniunii si de reconstructie a acesteia intr-un moment greu, poate cel mai dificil de la crearea acesteia", se precizeaza intr-un comunicat remis duminica Ziare.com.

UNPR sustine ca si-a actualizat programul economic in mod corespunzator, dupa analiza deciziilor luate la summit-ul de la Bruxelles.

"UNPR se implica cu toata convingerea in reinstaurarea in Romania a disciplinei bugetar-fiscale, astfel incat obiectivul fundamental asumat de membrii Uniunii prin Acordul de Guvernanta Fiscala, de a mentine un deficit structural de maxim 0,5% din PIB, in conditiile adoptarii principiului de echilibru bugetar, sa fie cat mai degraba atins, conditie necesara pentru a evita adancirea in spirala imprumuturilor bugetare, prin cresterea datoriei publice.

UNPR anunta ca sprijina si principiul solidaritatii cu statele din zona euro, prin consolidarea instrumentelor de stabilizare financiara, care vor lupta impreuna cu Banca Central-Europeana impotriva crizei datoriilor suverane.

Formatiunea din coalitie face si un apel la responsabilitate si indeamna clasa politica romaneasca la corectitudine si competenta in gestionarea bugetului.

"UNPR se implica cu toate fortele parlamentare de care dispune, astfel incat in cel mai scurt timp Constitutia Romaniei sa fie revizuita in sensul introducerii in legea suprema a angajamentelor de disciplina bugetar-fiscala asumate in Acordul de Guvernanta Fiscala", se mai arata in comunicatul UNPR.

Traian Basescu: Acordul ne da sansa sa nu facem parte dintr-o Europa "in doua viteze"

Presedintele Basescu a participat, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European de iarna, unde liderii statelor membre in zona euro au convenit asupra unui pact bugetar care urmeaza sa fie definitivat pana anul viitor in luna martie si care prevede in special inasprirea disciplinei bugetare.

Presedintele a informat deja Consiliul European de faptul ca Romania va adera la pactul de uniune fiscala. Pactul presupune ca statele din zona euro sa aiba un deficit structural maxim de 0,5% si un grad de indatorare de maxim 60%, urmand ca situatia sa fie verificata de Comisia Europeana, care va impune sanctiuni statelor care nu se conformeaza.

L.S.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...