UNPR sustine in continuare Guvernul Boc, dar impune conditii

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 14:15
2640 citiri
UNPR sustine in continuare Guvernul Boc, dar impune conditii
Foto: Arhiva

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a anuntat ca a reusit sa convinga Guvernul sa mentina venitul minim la pragul de 350 de lei, dar de asemenea sustine pastrarea cuantumului pensiilor sub 1.000 de lei chiar si in situatia in care se va ajunge la impozitarea tuturor veniturilor, iar procentul cu care urmeaza sa fie impozitate aceste pensii sa fie acoperit de procentul cu care urmeaza sa fie marite acestea.

"UNPR sustine pastrarea cuantumului pensiilor sub 1.000 de lei chiar si in situatia in care se va ajunge la impozitarea tuturor veniturilor din Romania. Cum se poate? Exact procentul cu care ar urma sa fie impozitate sa fie procentul cu care urmeaza sa creasca pensiile sub zece milioane, asa se poate pastra cuantumul. Am mai procedat la fel din punct de vedere social cand a fost vorba de contributiile de asigurari de sanatate pentru pensionari", a declarat Marian Sarbu, presedintele UNPR.

De asemenea Sarbu a reiterat ideea ca sunt pure speculatii declaratiile ca nu vor mai sustine actualul Guvern.

"Reitaram faptul ca ne-am asumat o responabilitate importanta si nu vom abdica de la principiile la care am plecat la drum, adica politica interesului national. De aceea UNPR nu va vota motiunea de cenzura sau vreo tentativa de suspendare a presedintelui Romaniei", a precizat acesta.

Marian Sarbu a mai mentionat ca aceste actiuni politice ar destabiliza din nou Romania, care si asa este intr-o situatie economica foarte proasta.

"In aceasta perioada jocurile politice pot face mai mult rau Romaniei decat criza economica", a mai spus acesta.

UNPR spera ca averile mari vor fi impozitate de la 1 ianuarie

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, s-a aratat surprins de faptul ca PSD si PNL sunt discreti cand este vorba de propunerea lor legislativa de a impozita pensiile mari, iar pana in prezent nu au exprimat un punct de vedere clar pe aceasta tema.

"Masura a fost discutata in Coalitie si a obtinut aprobarea de la Ministerul de Finante si de Ministerul Justitie, iar acum se afla in circuitul parlamentar. Noi ne vom lupta ca ea sa fie aplicabila de la 1 ianuarie 2011", a mai spus progresistul.

Marian Sarbu a mai anuntat ca partidul pe care il conduce va sustine in continuare dialogul cu sindicatele.

Pe de alta parte, presedintele UNPR Marian Sarbu a declarat dupa sedinta conducerii Uniunii, ca s-a confruntat cu unele probleme de sanatate in ultima perioada, dar acum e complet refacut si va putea conduce in continuare partidul pentru a participa la realizarea unui climat de stabilitate politica.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#UNPR cuantum pensie, #UNPR sustine Guvernul , #stiri UNPR