UNPR e gata sa vina la Cotroceni, sa se puna de acord cu Basescu

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 13:28
1828 citiri
UNPR e gata sa vina la Cotroceni, sa se puna de acord cu Basescu

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei isi manifesta disponibilitatea de a participa la o intalnire cu presedintele Traian Basescu pe tema acordului de guvernanta fiscala din interiorul Uniunii Europene.

"In actualul context economic european si mondial, dialogul politic este absolut necesar si constituie o premisa solida pentru aplicarea imediata si eficienta a masurilor anti-criza, atat la nivel national, cat si la nivel comunitar. Salutand initiativa presedintelui Traian Basescu, UNPR isi exprima convingerea ca Romania trebuie sa duca mai departe angajamentele asumate si sa continue pe drumul responsabilitatii economice si politice", sustin uneperistii intr-un comunicat de presa.

Uniunea considera ca acordul de guvernanta fiscala este un pas inainte facut de liderii europeni, "iar imperativul echilibrarii bugetelor nationale in interiorul Uniunii Europene reprezinta o solutie castigatoare pe termen lung".

"In acest context, identificarea si efectuarea rapida a tuturor pasilor care se impun reprezinta o obligatie pe care UNPR, ca membru al coalitiei de guvernare, este gata sa si-o asume cu maxima responsabilitate", se mai arata in comunicat.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, la Bruxelles, ca, in baza aderarii la acordul interguvernamental, Romania va trebui sa introduca in Constitutie limita deficitului structural la 0,5%.

In acest context, el a anuntat, de la Bruxelles, ca intentioneaza sa "informeze" partidele politice parlamentare, dar "nu prin hartii", care nu se citesc, saptamana viitoare, despre deciziile summitului UE.

"Marea problema a acestui deficit de 0,5% este ca el trebuie introdus intr-un act normativ care se numeste Constitutie a statelor membre in cel mai scurt timp, poate fi un substitut pentru Constitutie, daca este vorba de o lege echivalenta cu Constitutia, iar acest lucru il poate constata numai Curtea de Justitie a UE, daca prevederea legala a fost introdusa intr-un act normativ care poate fi Constitutia sau echivalent", a afirmat presedintele.

"Aici, politicienii nostri sunt la stadiul take it or leave it. Nu ne putem juca cu revizuirea Constitutiei. Iata cum a venit UE si ne spune domnul presedinte pare a fi fost inspirat ca ai trimis proiectul de revizuire a Constitutiei de multe luni in Parlament.

Bun... e o paranteza, o gluma, dar acesta este adevarul, nu putem fi credibili decat cu introducerea in Constitutie a acestei obligatii", a spus Basescu, vineri, la Bruxelles, referindu-se la obligatia Romaniei de a introduce in Constitutie a limitarii deficitului structural la 0,5%.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...