UNPR a scapat dintre tomberoane: Si-a dat jos gardul care o despartea de PSD

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 19:30
4779 citiri

Alianta incheiata de UNPR cu PSD are si alte consecinte, in afara sustinerii reciproce din Parlament. De curand, gardul care despartea cele doua sedii de partid a fost dat jos, ca semn de mare prietenie.

La scurt timp dupa infiintare, la inceputul anului 2010, UNPR si-a ales ca sediu central o cladire situata in imediata apropiere a sediului PSD de pe soseaua Kiseleff, partidul din care proveneau cei mai multi dintre uneperisti. Cele doua sedii sunt atat de apropiate, incat accesul in cel al UNPR se face pe langa poarta secundara ce duce la cel al PSD.

Imediat dupa ce UNPR s-a mutat in curtea PSD, liderii formatiunii au decis sa construiasca un gard care sa-i delimiteze de fostii colegi social-democrati. Pesedistii s-au folosit de prilej pentru a le arunca peste gard invective de tipul "traseisti" si "tradatori", denumind cladirea in care se adaposteau adversarii ca "sediul de la tomberoane", intrucat in preajma acesteia isi tinea PSD tomberoanele de gunoi.

Ulterior, relatiile dintre cei doi vecini s-au incalzit, UNPR devenind parte a coalitiei care sustine Guvernul USL, iar apoi a parafat o alianta politica si electorala cu PSD, Alianta de Centru Stanga.

In aceste conditii, gardul, o amintire urata a razboiului rece dintre cele doua formatiuni, nu-si mai avea rostul. Recent, acesta a fost dat jos, in cadrul unei ceremonii la care au participat reprezentanti ai celor doua partide foste inamice.

Vicepresedintele UNPR Lavia Sandru a povestit pentru Ziare.com cum a decurs evenimentul:

"Am dat jos gardul intre partidul nostru si partidul lor. Au venit colegii de la PSD in vizita la noi, a fost un moment dragut, ne-am adunat cu totii. In momentul in care colegii au infiintat UNPR si au ales locatia in aceeasi curte, ei au si construit un gard, care impartea practic terenul si care despartea UNPR de PSD. Cand am facut Alianta de Centru Stanga am dat jos gardul. Chiar a fost un gest frumos", isi aminteste Sandru.

Acum, cand comunicarea se face mai lesne intre cele doua sedii de partid, UNPR vrea de la PSD nu mai putin de 30 de mandate eligibile pe listele USL pentru alegerile parlamentare.

"Ne intelegem bine cu cei de la PSD. Sper sa obtinem cel putin 24 de locuri, atatea cate avem acum in Parlament", a completat Lavia Sandru.

UNPR devine parte integranta a USL, prin Alianta de Centru Stanga (Video)

UNPR s-a infiintat in mai 2010 de catre parlamentari plecati preponderent din PSD, dar si din PNL sau PC. Formatiunea a sprijinit guvernele Boc si Ungureanu pana la motiunea de cenzura din aprilie 2012, cand a votat alaturi de PSD si PNL. Ulterior, a sprjint Guvernul Ponta, iar la sfarsitul lunii august 2012 a format Alianta de Centru Stanga impreuna cu PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#UNPR PSD gard, #Lavinia Sandru negocieri UNPR PSD, #Lavinia Sandru parlamentari UNPR , #Victor Ponta