Patronul festivalului Untold, acuzat de un ziarist controversat că ar fi abuzat sexual doi adolescenți. Comunicatul trimis de Poliție

Luni, 29 Ianuarie 2024, ora 18:37
6557 citiri
Patronul festivalului Untold, acuzat de un ziarist controversat că ar fi abuzat sexual doi adolescenți. Comunicatul trimis de Poliție
Bogdan Buta, patronul festivalului Untold FOTO Hepta

Bogdan Buta, patronul festivalului Untold, este acuzat într-un articol apărut într-o publicație online, că ar fi întreținut relații sexuale cu doi minori.

Faptele s-ar fi petrecut în anul 2021, potrivit articolului, iar întâmplarea ar fi fost istorisită acum de către unul dintre participanți.

Potrivit informațiilor, Bogdan Buta ar fi abordat pe Tinder mai mulți adolescenți, trei dintre aceștia ajungând în casa antreprenorului clujean, unde a avut loc o petrecere. Doi dintre tineri ar fi întreținut relații sexuală cu patronul Untold, iar la final i-ar fi furat din casă mai multe bunuri, în valoare totală de 60 de euro.

Ulterior, s-au reîntâlnit cu Buta pentru a-i înapoia lucrurile furate, ocazie cu care ar fi aflat că este vorba despre patronul cunoscutului festival. La rândul lui, patronul Untold a aflat cu această ocazie că cei trei tineri sunt minori.

„Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta, care se află acum în Dubai unde va organiza o ediție a Untold.

Administratorul site-ului unde au apărut informațiile este Liviu Alexa, un ziarist din Cluj-Napoca aflat în centrul mai multor scandaluri, acuzat de mai mulți politicieni de tentative de șantaj.

În urma informațiilor mediatizate pe tema patronului Untold, Poliția Cluj a emis un comunicat de presă:

"Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la faptul că una dintre persoanele implicate în organizarea festivalului Untold ar fi agresat sexual, în anul 2021 doi minori, Compartimentul Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele:

Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie a.c., cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă.

Precizăm faptul că până în prezent, la nivelul inspectoratului nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informațiile expuse în cursul acestei zile în spațiul public.

Polițiștii de investigații criminale vor desfășura toate activităţile care se impun în vederea clarificării acestui caz și punerii în aplicare a măsurilor legale în consecință", se arată în comunicatul Poliției.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#untold, #abuz sexual minori, #bogdan buta, #patron untold sex baieti , #Untold