Avertisment major pentru Statele Unite dat de NOAA: Milioane de oameni vor fi loviți din august de 20 de catastrofe VIDEO

Marti, 09 August 2022, ora 01:00
5502 citiri
Avertisment major pentru Statele Unite dat de NOAA: Milioane de oameni vor fi loviți din august de 20 de catastrofe VIDEO
Sezonul de uragane va fi mai intens în acest an în SUA FOTO: Fortune

Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite a transmis un avertisment major pentru America, anunțând că până la sfârșitul anului 2022 se va dubla numărul de catastrofe naturale. Astfel, furtunile denumite uragane vor ajunge până la 20 de evenimente dezastruoase pe coasta de Est a SUA, produse în Oceanul Atlantic.

Uraganele sunt acele furtuni care vin cu vânturi de peste 127 de kilometri pe oră, iar cel mai devastator din 2021 a fost uraganul Ida, care a provocat pagube de 75 de miliarde de dolari și a ucis 96 de oameni, potrivit Daily Mail.

Populația de pe Coasta de Est din Statele Unite ar putea trăi experiențe groaznice în următoarele câteva luni, după ce NOAA a prognozat o activitate a uraganelor mai violentă decât în mod normal.

Încă o lovitură pentru economia lui Putin: Un gigant din China a închis magazinele din Rusia

Între 14 și 20 de uragane, furtuni deosebit de puternice și care vor primi nume din partea Centrului Național de urgențe pentru uragane (NHC) din SUA, sunt așteptate să aibă loc în Oceanul Atlantic și să lovească orașele de coastă.

Până acum, în acest an, 3 furtuni au ajuns la statutul de uragane: Bonnie și furtunile tropicale Alex și Colin. În timp ce NHC definește sezonul uraganelor din Oceanul Atlantic ca fiind între 1 iunie și 30 noiembrie, activitatea majoră nu începe de regulă, până în luna august.

Un savant britanic trage un semnal de alarmă: Copii născuți în 2020 sunt sortiți unui scenariu groaznic

”Deși acest sezon al uraganelor a început relativ lent în Atlantic, acest lucru nu este neobișnuit și, prin urmare, nu ne putem permite să lăsăm garda jos. Acest lucru este deosebit de important pe măsură ce intrăm în sezonul de vârf al uraganelor, următoarele Ida sau Sandy, ar putea sta la pândă”, a spus Deanne Criswell, administratorul FEMA.

În ultimii ani, s-au înregistrat creșteri semnificative ale uraganelor din Atlantic. Anul trecut 2021 a fost cel de-al 3-lea cel mai intens, cu 21 de furtuni deosebit de puternice, din care 7 uragane.

În august 2021, uraganul Ida a lovit Louisiana cu vânturi de până la 240 de kilometri pe oră, distrugând mii de case și întrerupând curentul electric la milioane de oameni din Statele Unite.

Potrivit statisticilor guvernamentale, uraganul Ida a ucis 96 de persoane, provocând pagube de 75 de miliarde de dolari, care îl face cel mai costisitor dezastru natural al anului 2021 în SUA.

”Comunitățile și familiile ar trebui să se pregătească pentru dezastru, pentru că se așteaptă un sezon activ de uragane. Asigurați-vă că sunteți gata să luați măsuri în cazul în care un uragan vă amenință zona, elaborând un plan de evacuare și adunând provizii de acum, înainte ca o furtună puternică să afecteze comunitatea dumneavoastră”, a spus Ken Graham, directorul Serviciului Național de Meteorologie din Statele Unite.

Citește și:
Marcel Ciolacu susține că Victor Ponta are ușa deschisă în PSD. Lista colegilor de partid care ar ține totuși lacătul pe ușă
Marcel Ciolacu susține că Victor Ponta are ușa deschisă în PSD. Lista colegilor de partid care ar ține totuși lacătul pe ușă
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu că "ușa partidului este deschisă" pentru fostul premier și lider al social-democraților Victor Ponta. „Lui Ponta i s-a oferit...
Salariul minim ar putea fi majorat din ianuarie 2023. Budăi: ”Vrem ca impactul crizei economice să fie cât mai mic”
Salariul minim ar putea fi majorat din ianuarie 2023. Budăi: ”Vrem ca impactul crizei economice să fie cât mai mic”
Ministrul Muncii Marius Budăi a transmis, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Muncii Decente, că Guvernul analizează variante de soluţii care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor,...