Șase tineri au sărit dintr-o mașină aflată în mers și urmărită de poliție. Fugarii, opriți cu focuri de armă

Sambata, 29 Ianuarie 2022, ora 10:02
2762 citiri
Șase tineri au sărit dintr-o mașină aflată în mers și urmărită de poliție. Fugarii, opriți cu focuri de armă
Șase tineri au sărit dintr-o mașină aflată în mers FOTO Opinia Timișoarei

Poliţiştii din Timiş au urmărit, vineri noapte, o maşină pe mai multe străzi din localitatea Giroc, aflată lângă Timişoara, după ce şoferul acesteia a refuzat să oprească.

În timpul urmăririi, şase tineri au sarit din maşina aflată în mers, iar poliţiştii au încercat să îi prindă trăgând focuri de armă.

”În data de 28.01.2022, în jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Timiş au efectuat semnal regulamentar de oprire, pe raza localităţii Giroc, din judeţul Timiş, unui autoturism ce avea aplicate plăcuţele cu număr de înmatriculare eliberate de autorităţile din Ungaria. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnale poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea acestuia pe mai multe străzi de pe raza localităţii, timp de aproximativ 20 minute, în sprijin fiind solicitat şi un echipaj din cadrul Postului de Poliţie Giroc”, transmite IPJ Timiş.

Maşina şoferului fugar s-a defectat, astfel că a încetinit, iar şoferul şi pasagerii au sărit din autoturism şi au luat-o la fugă.

”La un moment dat, pe strada Aleea cu Plopi din localitatea Giroc, conducătorul autoturismului, din cauza defecţiunilor tehnice produse pe timpul urmăririi, atât pe străzi cat si pe câmpurile din localitatea, a încetinit şi toţi cei 5 ocupanţi au sărit din autovehiculul care şi-a continuat deplasarea şi s-a oprit într-un copac din afara părţii carosabile”, mai transmite IPJ Timiş.

Pentru a-i prinde pe fugari, poliţiştii au tras două focuri de armă.

Poliţiştii au pornit în urmărirea acestora, executând 2 focuri în plan vertical cu armamentul din dotare, continuându-se urmărirea persoanelor în cauză şi reuşindu-se identificarea a trei dintre acestea, ( 3 barbaţi de 15,18 şi 21 de ani) pasageri în autoturism, la etajul unui imobil în construcţii”, mai transmite IPJ Timiş.

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Poliţiştii continuă cercetările, în acest caz pentru identificarea conducătorului auto şi a altor 2 persoane implicate.

#urmarire, #politie rutiera, #focuri de arma, #Timisoara , #politie