Alertă de urs în Vâlcea. Animalele sălbatice au atacat bovinele din mai multe gospodării zile la rând

Luni, 13 Iunie 2022, ora 19:14
2687 citiri
Alertă de urs în Vâlcea. Animalele sălbatice au atacat bovinele din mai multe gospodării zile la rând
Localnicii spun că urşii coboară din ce în ce mai des în satele de lângă pădure FOTO Pexels

Jandarmii vâlceni avertizează populaţia din comuna Sălăturcel să fie vigilentă, după ce trei zile consecutiv în localitate a fost semnalată prezenţa unor urşi care au atacat şi omorât mai multe bovine.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea, George Tacale, a precizat luni, 13 iunie, că pentru această localitate a fost emisă şi avertizare RO-ALERT, animalele sălbatice fiind văzute în apropierea unor gospodării din mai multe zone ale comunei.

”De vineri până astăzi, au fost primite trei apeluri prin intermediul 112, fiind semnalată prezenţa unor urşi în localitatea Sălătrucel, satele Şerbăneşti şi Păteşti. Jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, care s-au comportat agresiv şi au lăsat pagube în gospodăriile în care au intrat. Sunt doi viţei şi o vacă pe care i-au omorât şi încă un viţel şi o vacă rănite, de vineri seara şi până duminică. Din fericire, nu au fost rănite persoane”, a transmis reprezentantul Jandarmeriei Vâlcea.

Primarul din Sălătrucel, Vasile Ancuţa, a declarat că aceste atacuri nu sunt singulare, în ultima perioadă fiind înregistrate mai multe sesizări de la localnici care au avut pagube din cauza urşilor ce coboară din ce în ce mai des în satele de lângă pădure.

”Au fost şapte atacuri numai în ultima săptămână. Şi duminică seara, după ce a atacat şi omorât o vacă, un urs a fost văzut din nou prin altă zonă din comună. S-au luat măsuri, iar jandarmii, împreună cu cei de la Ocolul Silvic, patrulează în fiecare seară, însă problema este că sunt foarte mulţi urşi în zona noastră. Nu este un singur urs care atacă gospodăriile, ci cred că sunt mai mulţi. De aceea mâine (marţi, n.r.) vom înainta o adresă către Ministerul Mediului prin care să le cerem să ne ajute şi să aprobe relocarea urşilor din zonă. Trebuie făcut ceva cât mai repede pentru că altfel nu este exclus să ne întâlnim cu ursul pe stradă”, a afirmat primarul din Sălătrucel.

Autorităţile locale recomandă populaţiei să anunţe imediat prin 112 prezenţa urşilor în zonele locuite şi să nu încerce să-i alunge, să-i hrănească ori să-i fotografieze sau filmeze.

Eveniment Quarterly Report

Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, 24 septembrie, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este...
#ursi, #Valcea, #RO ALERT urs , #urs