O nouă alertă de urs la Sinaia. Animalul a fost văzut pe strada Sportului din stațiune

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 14:47
3643 citiri
O nouă alertă de urs la Sinaia. Animalul a fost văzut pe strada Sportului din stațiune
Alertă de Urs la Sinaia FOTO Pixabay

O alertă de urs a fost emisă, duminică, pentru staţiunea montană Sinaia, în acest caz fiind informat şi Comitetul pentru Situaţi de Urgenţă (CLSU) al localităţii.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, a fost emis un mesaj RO-ALERT prin care populaţia a fost avertizată cu privire la prezenţa unui urs pe strada Sportului din Sinaia.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, iar CLSU Sinaia a fost informat cu privire la această situaţie.

O ursoaică şi puii ei au apărut, marţi dimineaţă, văzuţi pe bulevardul Ferdinand din Sinaia, în acest caz fiind transmis un mesaj RO-ALERT.

Mesaje similare au fost emise, vineri, pentru locuitorii din Breaza şi Buşteni, în urma apariţiei unor urşi pe străzi. Astfel, un urs a apărut pe strada Salcâmilor din Breaza, o zonă frecventată de către animalele sălbatice, iar la Buşteni, prezenţa animalului a fost semnalată lângă magazinul Lidl.

Anterior acestor două situaţii, un urs care manifesta un comportament agitat şi agresiv a fost împuşcat în oraşul prahovean Comarnic, în urma unei decizii a autorităţilor.

Conform datelor comunicate AGERPRES de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, în jurul orei 18,00, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, un echipaj a fost direcţionat să intervină în localitatea Comarnic, unde a fost semnalată prezenţa unui urs în curtea unui imobil.

Persoana care a făcut sesizarea a relatat faptul că, în timp ce se afla în grădină, şi-a făcut apariţia un urs care ulterior a fost îndepărtat spre o zonă forestieră de către câţiva câini, a transmis IJJ.

Apelantul le-a spus autorităţilor faptul că animalul sălbatic era agitat şi agresiv.

La faţa locului, s-a constituit o echipă de intervenţie formată din viceprimarul localităţii, paznicul de vânătoare şi medicul veterinar, luându-se decizia ca exemplarul de urs să fie recoltat

Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
S-au îmbătat și s-au luat la bătaie între ei. Așa începe povestea scandalului care a avut loc duminică, 21 aprilie, pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcănești. Cei patru s-au...
Urşi filmaţi când traversau un drum național din România: ”Grijă mare!” VIDEO
Urşi filmaţi când traversau un drum național din România: ”Grijă mare!” VIDEO
Şoferul unui autoturism care a circulat pe DN 15, pe varianta ocolitoare a localităţii Petelea din judeţul Mureş, a filmat doi urşi care traversează în fugă drumul naţional. În...
#ursi, #Sinaia, #alerta, #Prahova , #ursi