Președinta Comisiei Europene: ”Statele membre ale UE se vor afla în faţa unei decizii istorice în privinţa aderării Ucrainei”

Duminica, 12 Iunie 2022, ora 17:12
2917 citiri
Președinta Comisiei Europene: ”Statele membre ale UE se vor afla în faţa unei decizii istorice în privinţa aderării Ucrainei”
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Foto: ec.europa.eu

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că statele membre ale Uniunii Europene se vor afla în faţa unei ”decizii istorice” la summitul blocului comunitar desfăşurat în perioada 23-24 iunie, în privinţa aderării Ucrainei, relatează dpa.

”Sper ca peste 20 de ani, când ne uităm în urmă, să putem spune că am făcut ceea ce trebuie”, a declarat preşedinta Comisiei Europene în timpul călătoriei de întoarcere din Polonia, cu privire la decizia blocului comunitar în privinţa candidaturii Ucrainei la aderare.

Ea a mai subliniat că provocarea va fi aceea de a obţine o poziţie unificată în cadrul summitului UE, ”care să reflecte amploarea acestor decizii istorice”.

Şefa executivului UE a anunţat, sâmbătă, în timpul celei de-a doua călătorii la Kiev, că decizia Comisiei Europene cu privire la cererea Ucrainei de a adera la blocul comunitar este aşteptată până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Von der Leyen i-a reamintit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că, în pofida progreselor înregistrate în privinţa reformelor administrative şi în alte domenii, mai rămân multe de făcut.

#Ursula von der Leyen, #Comisia Europeana, #aderare, #UE, #Ucraina , #Comisia Europeana
Comentarii
Poza Gurgui017
Gurgui017
rank 5
Poza Pieues
Pieues
rank 1
ucraina va fi calul troian al rusilor in europa...