Comisia Europeana va autoriza un acord cu CureVac pentru 405 milioane de doze de vaccin

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 17:50
2644 citiri
Comisia Europeana va autoriza un acord cu CureVac pentru 405 milioane de doze de vaccin
FOTO: Twitter/ Ursula von der Leyen

Comisia Europeana va autoriza marti un acord cu compania CureVac pentru rezervarea a 405 milioane de doze din potentialul sau vaccin impotriva COVID-19, a anuntat luni presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

Sefa executivului comunitar si-a exprimat speranta ca in curand se va ajunge la un acord si cu compania Moderna pentru vaccinul sau anti-COVID-19.

Moderna a anuntat luni ca vaccinul sau experimental impotriva COVID-19 are eficacitate de 94,5%, conform datelor testelor clinice din faza a treia.

Este al doilea vaccin produs de o societate farmaceutica din SUA care prezinta un rezultat incurajator, dupa cel al companiei Pfizer, realizat in cooperare cu compania germana BioNTech si care a avut o eficacitate de peste 90% in testele clinice.

Compania Moderna are in vedere sa produca anul acesta circa 20 de milioane de doze de vaccin si intre 500 de milioane si un miliard de doze anul viitor in unitatile proprii si in cele create prin parteneriate in SUA, Elvetia si Spania.

CITESTE SI OMS avertizeaza ca un vaccin nu va fi suficient pentru a opri definitiv pandemia: Testarea, carantina si restrictiile sa ramana

#Ursula von der Leyen, #vaccin, #covid , #stiri Ursula von der Leyen