Presedinta Comisiei Europene doreste suspendarea fondurilor nerambursabile pentru tarile care nu respecta drepturile persoanelor LGTBI

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 19:02
3886 citiri
Presedinta Comisiei Europene doreste suspendarea fondurilor nerambursabile pentru tarile care nu respecta drepturile persoanelor LGTBI
Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene FOTO Hepta

Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri, 25 septembrie, ca va face tot ce-i sta in putere pentru a se ajunge la suspendarea accesarii fondurilor europene in cazul statelor membre ale UE care nu respecta drepturile persoanelor LGBTI si pentru a aduce guvernele acestor tari in fata justitiei europene, confirmand ca executivul comunitar va prezenta curand o "strategie LGBTI" a Uniunii Europene, relateaza agentia EFE.

"Discriminarea in functie de orientarea sexuala nu are sub nicio forma loc in Uniunea Europeana. Si, atat cat imi va sta in putere, voi actiona impotriva acesteia. Inclusiv prin suspendarea distribuirii fondurilor si aducerea guvernelor in fata justitiei", a spus Ursula von der Leyen intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri cu cetateni europeni pe retelele de socializare.

Ea a raspuns astfel unei intrebari despre "discriminarea" persoanelor LGBTI (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali, intersexuali) in Polonia si Ungaria.

Ursula von der Leyen a adaugat ca va face presiuni "pentru a exista o recunoastere reciproca a relatiilor familiale in UE, pentru ca daca esti parinte intr-o tara, esti in toate" si a amintit ca in prezent Comisia Europeana lucreaza la o "strategie LGBTI" a Uniunii Europene pe care o va prezenta curand.

"Fiecare persoana in Europa trebuie sa fie libera pentru a fi cine doreste si sa iubeasca pe cine doreste, in toate tarile europene", considera sefa Comisiei Europene.

Ea a criticat in mod repetat "zonele libere de LGBT" decretate in Polonia, in opinia sa acestea fiind "zone fara umanitate", conform declaratiei sale cuprinse in recentul discurs despre Starea Uniunii sustinut in plenul Parlamentului European.

Comisia Europeana a respins in luna iunie finantari pentru sase localitati poloneze din cele circa o suta care au stabilit astfel de zone.

#Ursula von der Leyen, #Comisia Europeana, #fonduri UE, #comunitatea LGBTI , #stiri Ursula von der Leyen