UE comanda companiei americane Moderna 160 de milioane de doze de vaccin impotriva COVID-19. Anuntul Ursulei von der Leyen

Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 15:34
2316 citiri
UE comanda companiei americane Moderna 160 de milioane de doze de vaccin impotriva COVID-19. Anuntul Ursulei von der Leyen
Sursa: Pixabay

Presedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anuntat marti, 24 noiembrie, semnarea un contract cu societatea americana Moderna, in vederea furnizarii a pana la 160 de milioane de doze de vaccin impotriva Covid-19. Este cel de-al saselea contract incheiat de UE cu un laborator farmaceutic, relateaza AFP.

"Sunt fericita sa anunt ca vom aproba maine (miercuri) un nou contract in vederea securizarii altui vaccin impotriva Covid-19 in portofoliul nostru", a anuntat marti, intr-un punct de presa, von der Leyen.

Presedinta Comisiei a evocat, de asemenea, un al saptelea contract de achizitionare a unui vaccin impotriva Covid-19, insa nu a facut nicio alta precizare.

Societatea americana din domeniul biotehnologiei Moderna a anuntat luni, 16 noiembrie, intr-un comunicat, ca vaccinul sau impotriva Covid-19 este eficient in proportie de 94,5% in reducerea riscului imbolnavirii, un nivel similar celui anuntat saptamana trecuta de Pfizer/BioNTech (90%), relateaza AFP.

Acest lucru inseamna ca riscul unei imbolnaviri de Covid-19 a fost redus cu 94,5% in grupul vaccinat, in comparatie cu grupul caruia i s-a administrat un placebo, in cadrul unui test clinic aflat in curs in Statele Unite.

Astfel, 90 de participanti din grupul caruia i s-a administrat un placebo s-au imbolnavit de Covid-19, in timp ce din grupul vaccinat s-au imbolnavit doar cinci participanti la testele clinice.

Pretul cerut guvernelor pentru vaccinul anti-Covid al Moderna, intre 25 si 37 de dolari pentru o doza

Cine este Victor Picu, omul dat afara de premierul Orban, dar aflat in carti pentru postul de consilier al lui Nicusor Dan. Dosarul penal in care este vizat

#stiri internationale, #vaccin COVID, #Uniunea Europeana, #achizitie vaccin , #stiri Ursula von der Leyen