E ”război” și la US Open. Ce-a declarat tenismena din Ucraina care și-a ignorat pe teren rivala din Belarus VIDEO

Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 10:17
5458 citiri
E ”război” și la US Open. Ce-a declarat tenismena din Ucraina care și-a ignorat pe teren rivala din Belarus VIDEO
Marta Kostyuk (dreapta) refuză s-o salute pe Azarenka

Tenismena Marta Kostyuk din Ucraina (65 WTA) a făcut un gest controversat la US Open, la finalul partidei din turul secund cu Victoria Azarenka din Belarus (26 WTA).

Astfel, după ce Azarenka s-a impus cu 6-2, 6-3, calificându-se în turul al treilea, Kostyuk și-a ignorat rivala la fileu, evitând s-o privească și să dea mâna cu aceasta, ridicând doar racheta în semn de salut. Kostyuk a protestat în acest mod pentru implicarea Belarusului în războiul ruso-ucrainean, precum și pentru lipsa de reacție a jucătoarelor ruse și bieloruse în acest conflict.

"A fost alegerea mea, pentru că niciuna dintre ele nu a condamnat public evenimentele din Ucraina și acțiunile guvernelor lor. Nu pot susține acest lucru. Cu unele am avut relații personale și nu au făcut nimic, iar altele au baze uriașe de fani în întreaga lume. Dar nu le-au folosit în mod corect, nu au răspândit mesajul corect. Eu nu accept și nu voi accepta niciodată acest lucru.

Nu am avut niciodată o ură personală pentru Azarenka. Dar ea joacă un rol foarte mare în afara tenisului, în Belarus, în lumea tenisului. Ea face parte din consiliul jucătoarelor WTA. Este un subiect important și cred că acest lucru ar fi trebuit făcut pentru a dezamorsa atmosfera", a declarat Marta Kostyuk ulterior.

#US Open, #razboi, #marta kostyuk, #Victoria Azarenka , #stiri tenis