Ziare.com

Alianta electorala PSD-UNPR-PC, inregistrata marti la BEC dupa respingerea USD

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 12:30

   

Alianta electorala PSD-UNPR-PC, inregistrata marti la BEC dupa respingerea USD
PSD, UNPR si PC au inregistrat, in cursul zilei de marti, la BEC, alianta alectorala PSD-UNPR-PC, dupa ce a fost respinsa inregistrarea USD, pe motiv ca denumirea mai fusese folosita in 1996.

Potrivit unor surse, citate de Mediafax, in cursul zilei de miercuri BEC va lua in discutie solicitarea de inregistrare a aliantei electorale PSD-UNPR-PC, urmand sa se pronunte asupra infiintarii acesteia.

Daca BEC va da o decizie pozitiva, atunci PSD, UNPR si PC vor candida in comun la alegerile pentru Parlamentul European, organizate pe 25 mai.

In paralel, PSD si PC au contestat decizia BEC de respingere a aliantei electorale USD.

Inscrierea USD, respinsa de Biroul Electoral Central - trebuie sa isi gaseasca alt nume

Biroul Electoral Central a respins, luni, inregistrarea pentru alegerile europarlamentare a aliantei electorale USD.

Vicepresedintele AEP Marian Muhulet, membru in BEC, a declarat ca motivul pentru care a fost respinsa solicitarea de inregistrare a aliantei electorale Uniunea Social Democrata este legat de faptul ca aceeasi denumire a fost folosita la alegerile din 1996 pentru Parlament.

El a precizat ca este vorba despre incalcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare.

Potrivit acestui articol, partidele politice, aliantele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale se pot asocia intre ele numai la nivel national, pe baza de protocol, constituind o alianta electorala, in scopul participarii la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European.

Un partid politic, o alianta politica sau o organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale nu poate face parte decat dintr-o singura alianta electorala. Alianta electorala care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire o poate pastra numai daca nu si-a schimbat componenta initiala.

"De asemenea, denumirea respectiva nu poate fi utilizata de o alta alianta", stabileste legea.

USD poate formula contestatie fata de decizia BEC.

"Prin decizie a Biroului Electoral Central s-a respins protocolul de constituire a Aliantei Electorale Uniunea Social Democrata. Decizia BEC poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie in termen de 24 de ore de la afisarea acesteia", se arata intr-un comunicat al BEC.

Uniunea Social Democrata a fost o alianta electorala pentru alegerile din 1996, formata de PD si PSDR (Partidul Social-Democrat Roman, parte a CDR pana in 1992). USD s-a constituit pe 27 septembrie 1995. La alegerile parlamentare din 1996, USD a obtinut 23 de locuri in Parlament.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2777 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O noua alianta politica interesanta

Daca bec a refuzat numele de usd ( uniunea social democrata) si va accepta numele de Alianta Psd-Unpr-Pc atunci vom avea o nou alianta politica Alianata pup.

 

Noua alianta PUP :)))

Aveau dreptate la B1 :)

 

PUP

o noua alianta pentru linistea noastra.
Antena 3 ne va lamuri daca ceva nu intelegem, adica ne va linistii.

 

Pai mai CH 1291...

Vezi daca te indobitocesti uitandu-te numai la labe 1 ??? Mai sti si alte programe de stiri in afara de asta patronat de udrea flocoasa ??? Nu sti !!! Cred ca faci sex in timpul emisunii lui colonelul turcica este ?? Ca atunci este punctul de extax cu pora in pool position ......si micul ei infulecat pe nemestecate !!!!

 

Georgica nr.61. Pareti o persoana culta si mai ales bine

informata. Eu as cere o lamurire despre PUP, daca imi permiteti.

PUP este un verb, nu-i asa?
Care este adverbul?
Unde se desfasoara actiunea?

Multumesc in avans pentru oboseala de a imi raspunde.

Gigilica666. Recunosc, imi plac micul si mustarul!

Si restul... :)
Altceva, care te framanta, mai ai?

toate bune si frumoase....dar

care va fi sigla noi aliante?,trei trandafiri si doi boschetari?

 

Logoul va fi un singur trandafir, cu trei tzepe!

:)
Pup-pupu-dupi-dup...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor