Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 03:40
5254 citiri
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Deputata USR Cosette Chichirău ar fi cerut dizolvarea conducerii filialei din Iași FOTO Facebook / Cosette Chichirau

USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii.

Astfel, până în prezent, pentru alegerile locale din Iași care vor avea loc în 2024, și-au anunțat deja candidatura Marius Bodea, actual senator USR, fost membru PNL, Cosette Chichirău, deputat USR, fost lider al filialei și Răzvan Timofciuc, actual consilier local USR. Decizia finală în urma căreia se va desemna candidatul USR pentru Iași va fi luată între 18-19 martie, într-o ședință de Biroul Politic Local. Cu toate astea, doi dintre cei trei candidați contestă ședința și cer conducerii partidului să dizolve conducerea organizației municipale.

Conform unor surse politice citate de Ziarul de Iași, pe grupurile interne cele trei tabere își aduc acuze de „fraudă”, „abuz de putere”, „lipsă de legitimitate” și „lipsă de transparenţă”, iar în curând lupta ar putea fi adusă și în spațiul public.

Principalul conflict din filială se dă între Filip Hăvârneanu, deputat USR și președinte al biroului local USR Iași și deputata Cosette Chichirău, cea care a deținut anterior șefia filialei. Conform surselor citate, Hăvârneanu sprijină candidatura lui Bodea pentru primărie, iar aceste plănuiește să preia șefia organizației județene, în timp ce Chichirău s-ar fi aliat cu Timofciuc, care ar fi dispus să renunțe la rolul de candidat pentru a-și asigura un fotoliu de parlamentar.

Astfel, ultimii doi menționați au contestat decizia luată duminică de USR privind calendarul prin care se desemnează candidatul, în contextul în care Bodea ar avea cele mai mari șanse în prezent. Astfel Chichirău ar fi solicitat conducerii centrale a USR să dizolve biroul politic local, acuzându-l pe Hăvârneanu de „abuz de putere”.

#usr iasi, #cosette chichirau, #filiala usr , #stiri USR