Ciucu (PNL): Bugetul Primariei Sectorului 6 a trecut cu votul unui consilier USR. Nasui: Va fi dat afara! UPDATE

Vineri, 21 Februarie 2020, ora 14:52
9068 citiri
Ciucu (PNL): Bugetul Primariei Sectorului 6 a trecut cu votul unui consilier USR. Nasui: Va fi dat afara! UPDATE
Foto: Facebook / Isabela Botogan

Fostul consilier general Ciprian Ciucu (PNL) dezvaluie ca bugetul Sectorului 6, administrat de primarul PSD Gabriel Mutu, a trecut la vot, vineri, cu ajutorul unui consilier membru al USR. Presedintele USR Bucuresti, Claudiu Nasui, a anuntat ca respectivul consilier va fi dat afara.

Informatia a aparut public in contextul in care bugetul Primariei Capitalei si bugetul Sectorului 1, ambele conduse de primari PSD, au trecut cu ajutorul voturilor date de cate doi consilieri PNL, starnind atacuri foarte dure din partea USR.

"Bugetul Primariei Sectorului 6 a trecut cu votul unui consilier USR. Acel vot a facut diferenta. Cum era aia cu aceeasi mizerie? Facts: PNL ii da afara pe blatisti si de la PMB si de la Sectoare. Astept reactia USR Sector 6, nu este pentru prima data", a scris, vineri dimineata, pe Facebook, Ciprian Ciucu, in prezent presedinte al Agentiei Functionarilor Publici.

Liberalul nu a dat numele consilierului in cauza, dar conform Epoch Times Romania ar fi vorba despre Isabela Botogan (foto).

UPDATE 16:40 - Isabela Botogan a confirmat informatia si a explicat ca a "votat corect", in "interesul locuitorilor" pe care ii reprezinta.

"Poate deveni vreodata mai important calculul politic, decat dorinta exprimata a oamenilor? Niciodata, zic eu! (...) Am vorbit cu locuitorii sectorului 6, am participat la dezbateri, am depus amendamente. Toate s-au regasit in proiectul de buget pe anul 2020!", a mai scris ea, printre altele.

Raspunzand acuzatiilor prin intermediul comentariilor la postare, presedintele USR Bucuresti, deputatul Claudiu Nasui, si europarlamentarul USR Clotilde Armande, vicepresedinte al organizatiei, au dat asigurari ca se vor lua masuri.

"Aici suntem de aceeasi parte a baricadei. Vom rezolva situatia foarte curand", a scris Claudiu Nasui, in timp ce Clotilde Armande a sustinut ca: "Daca lucrurile stau asa cum ai scris, va spun ca nu exista nici o toleranta fata de cei care gireaza blatul cu PSD. Asteptati comunicatul USR Bucuresti. Vom lamuri lucrurile".

Pe de alta parte, Alin Stoica a introdus o nuanta: "Pentru o corecta informare:

1. scorul a fost de 8 la 13. Asadar, e eronata informatia cu votul decisiv.

2. Nu era niciun consilier PNL in sala.

3. Cand racolezi PSD si ALDE in toata tara, e ciudat sa acuzi de blat USR ca a luat-o razna un consilier".

La scurt timp, Claudiu Nasui a anuntat decizia luata, subliniind ca "USR are 0 toleranta fata de vechile blaturi din clasa politica".

"Votul consilierei noastre de la Sectorul 6 ne-a luat prin surprindere. Nu este primul caz de buget controversat care trece zilele acestea, dar este prima data cand este cu un vot de la USR. Zilele trecute acelasi lucru s-a intamplat in consiliul general al capitalei si la sectorul 1, dar acolo fusesera cumparati consilieri PNL.

Am vorbit acum cu candidatul nostru pentru primaria sector 6, Alexandru Gadiuta, care a fost prezent la sedinta si care a fost socat de ce s-a intamplat. Votul consilierei noastre este o mare dezamagire. Trebuie sa ne asumam greseala de a fi sustinut-o in 2016 si sa actionam in consecinta. De aceea voi propune retragerea sprijinului politic si excluderea din USR a consilierei la urmatoarea sedinta a Biroului municipal Bucuresti.

Consiliera USR va fi exclusa din USR si nu va mai beneficia vreodata de sprijinul politic al USR. Avem 0 toleranta la blaturi si la vechile metehne din clasa politica", a postat Claudiu Nasui pe Facebook.

Urmareste aici sedinta la care s-a aprobat bugetul Sectorului 6:

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#consilier USR vot buget Sector6, #consilier exclus USR vot buget Mutu , #Claudiu Nasui
Comentarii
Poza Nasty
Nasty
rank 5
Eu cred ca madam Botogan s-a crezut in USL, nu in USR! :)))
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5