USR Iasi a tinut o sedinta in strada, in fata Primariei, pentru ca nu are sediu (Video)

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 15:40
2738 citiri
USR Iasi a tinut o sedinta in strada, in fata Primariei, pentru ca nu are sediu (Video)
Foto: Captura video/ Facebook Cosette Chichirau

20 de membri ai USR Iasi, in frunte cu deputatul Cosette Chichirau, s-au reunit, vineri, in fata Primariei, intr-o "sedinta de filiala", protestand astfel pentru ca nu au primit un sediu.

"Primaria ne-a trimis pe la marginea orasului, in spatii delapidate si daramate", a spus Chichirau.

Reprezentantii USR au iesit in fata Primariei Iasi dupa ce, spun ei, timp de aproximativ un an nu au primit un sediu din partea municipalitatii.

"Ne-am adunat astazi pe Pietonalul Stefan cel Mare si Sfant cu cativa membri ai USR Iasi, intr-o sedinta de filiala, intrucat nu avem sediu de un an de zile. Am facut cerere dupa cerere. La inceput, Primaria si-a batut joc de noi, ne-a trimis pe la marginea orasului, in spatii delapidate, daramate, in spatele blocurilor, fara vizibilitate, spatii foarte mici si urate", a declarat Cosette Chichirau.

Potrivit acesteia, in luna noiembrie 2017, Primaria Iasi a alocat USR un spatiu in zona Garii, cu care membrii formatiunii politice au fost de acord, dar la inceputul lunii decembrie li s-a transmis ca acel spatiu nu mai este disponibil.

"Avem sute de inscrieri de membri si efectiv nu avem unde sa ne intalnim. Incepem o serie de proteste astazi, in care vom face sedinte de filiala aici, in fata Primariei Iasi, pentru ca este singurul spatiu, se pare, care e disponibil", a adaugat deputatul Chichirau.

La un moment dat, aceasta a intrat in sediul Primariei, incercand sa discute cu primarul Mihai Chirica. Ajunsa in biroul edilului, Chichirau l-a invitat pe acesta afara, la protest.

Mihai Chirica a acceptat invitatia, explicandu-i deputatului Chichirau ca, deocamdata, municipalitatea nu a gasit un alt sediu propice pentru desfasurarea activitatii de catre membrii USR.

"Vom incerca sa gasim o alta varianta, pentru ca spatii nu se prea gasesc. Nu vreau sa fac niste propuneri care sa ma faca de ras fata de acest partid, care este parlamentar", a spus Chirica.

#protest membri usr iasi sediu, #lipsa sediu usr iasi , #Cosette Chichirau