USR decide, sambata, daca se va alia cu PLUS, pentru o lista comuna la europarlamentare

Sambata, 02 Februarie 2019, ora 10:22
2522 citiri
USR decide, sambata, daca se va alia cu PLUS, pentru o lista comuna la europarlamentare
Foto: captura video

Comitetul politic al USR se intruneste, sambata, pentru a discuta strategia de participare a partidului la alegerile europarlamentare in perspectiva unei eventuale aliante cu PLUS, formatiunea condusa de Dacian Ciolos.

Potrivit anuntului USR, pe agenda Comitetului Politic se afla si dezbaterea prioritatilor legislative ale parlamentarilor USR in sesiunea februarie-iunie 2019. Ulterior intrunirii, presedintele USR Dan Barna va prezenta, de la ora 16.00, concluziile Comitetului Politic, intr-o conferinta de presa.

In legatura cu acest subiect, surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, ca o sedinta a PLUS se va desfasura tot sambata, in acelasi loc in care va fi Comitetul Politic al USR, insa intr-o incapere diferita. De la ora 14.00, Dacian Ciolos va tine un discurs in cadrul evenimentului USR, au adaugat sursele mentionate. De asemenea, si liderul USR Dan Barna va sustine un discurs in cadrul evenimentului organizat de PLUS.

Conform celor mai recente informatii obtinute de MEDIAFAX este posibil ca decizia finala referitoare la o lista comuna USR-PLUS la alegerile europarlamentare sa fie amanata pentru saptamana viitoare, din cauza ca nu exista inca un acord cu privire la ponderea candidatilor din partea celor doua partide.

Intentia amanarii vine din partea partidului condus de Dacian Ciolos, au explicat sursele citate.

O varianta de lucru dorita de USR a listei comune ii are pe primele trei locuri pe Dacian Ciolos - PLUS, Cristian Ghinea - USR si Clotilde Armand - USR, potrivit surselor citate.

De cealalta parte, PLUS ar vrea ca lista comuna sa fie deschisa de Dacial Ciolos - PLUS, urmat de Cristian Ghinea - USR, apoi Dragos Pislaru - PLUS, Dragos Tudorache - PLUS, Nicolae Stefanuta - USR, Vlad Marius Botos - USR, Ramona Strugariu - PLUS, Vlad Gheorghe - USR, Alin Mituta PLUS.

La finalul lunii noiembrie a anului trecut, USR a stabilit lista finala a candidatilor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, aceasta fiind deschisa de Cristian Ghinea si Clotilde Armand. Umatorii pe lista sunt: Vlad Marius Botos, Vlad Dan Gheorghe, Naomi Reniut, Radu Ionut Ghelmez, Radu Nicolae Mihaiu, Iulian Lorincz, Adrian Cristian, Camelia Carmen Crisan, Gheorghe Taranu, Silviu Gurliu, Teodora Stoian, Alexandru Gabriel Varzaru.

La finalul saptamanii trecute, membrii PLUS au votat, in cadrul Consiliului National, primii 43 de candidati la alegerile europarlamentare. Pe primele cinci locuri sunt Dacian Ciolos, presedintele formatiunii, Dragos Pislaru, Dragos Tudorache, Ramona Strugariu si Alin Cristian Mituta.

Citeste si Impreuna sau separat? Cum isi pot maximiza USR si PLUS sansele de castig la europarlamentare

Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Ionuț Lupescu, propunerea surpriză a PNL la Primăria București. Ce fost mare sportiv și-a mai dorit Capitala
Preşedintele PNL. Nicolae Ciucă, a declarat luni, că una dintre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei este fostul fotbalist Ionuţ Lupescu, despre care spune că a...
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
#alianta USR PLUS negocieri , #Dan Barna