USR sustine vaccinarea obligatorie a copiilor

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 20:24
4371 citiri
USR sustine vaccinarea obligatorie a copiilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Vaccinarea este un drept la viata al copiilor, indiferent de alte considerente de credinta pe care le poate avea un parinte, afirma presedintele USR Dan Barna.

"Principiul in sine (al vaccinarii obligatorii - n.r.) este unul corect, pe care il sustin, o sa vedem daca sunt necesare diverse circumstantieri, dar principiul de fond este acesta - vaccinarea cred ca este un drept la viata al copiilor si asta e dincolo de eventuale considerente pe care le are un parinte sau altul. Ceea ce este deja confirmat si dovedit medical e cazul sa folosim, trebuie sa iesim din logica unor principii de Ev mediu in care ne protejeaza Sfantul Spirit.

E foarte buna si componenta de credinta, dar partea medicala trebuie sa o folosim acolo unde ea este in momentul de fata", a spus Barna la Palatul Parlamentului intrebat daca ar fi de acord cu vaccinarea obligatorie.

El a adaugat ca o sa verifice stadiul in care se afla proiectul de lege privind vaccinarea, un proiect despre care PSD a mentionat ca vrea sa fie adoptat in sesiunea parlamentara ordinara care incepe in februarie.

"O sa vedem care este stadiul proiectului. E clar ca tema s-a activat acum in contextul stirilor alarmante care vin din Asia. E evident o tema importanta. Vaccinarea este in momentul de fata solutia pe care medicina moderna si civilizata o are pentru a ne proteja de multe dintre afectiunile majore care exista. Este o tema pe care o sustin si pe care o sustinem. Dupa ce vedem care este stadiul proiectului de lege, vom decide in consecinta", a afirmat acesta.

Presedintele USR participa joi seara la receptia de Anul Nou organizata de Camera de Comert Romano-Germana. Evenimentul are loc la Palatul Parlamentului iar la el este prezent si premierul Ludovic Orban.

#Barna USR vaccinare copii , #Dan Barna
Comentarii
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
😹😹😹 USR sustine vaccinarea obligatorie a copiilor... PNL
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5