USR a obținut o funcție-cheie în Parlamentul European. Cum vor fi sprijiniți românii din țară și Diaspora

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 17:32
5354 citiri
USR a obținut o funcție-cheie în Parlamentul European. Cum vor fi sprijiniți românii din țară și Diaspora
EMPL are o importanță majoră asupra drepturilor românilor din țară și diaspora FOTO Facebook / Dragoș Pîslaru

Europarlamentarul USR Dragoș Pîslaru a fost ales luni, 24 ianuarie, în funcția de președinte al Comisiei pentru Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) din Parlamentul European.

USR a transmis, pe pagina de Facebook, că alegerea acestuia este un semnal că, prin munca eurodeputaților partidului în grupul politic Renew Europe, România câștigă o reputație tot mai bună în Uniunea Europeană.

EMPL are o importanță majoră asupra drepturilor românilor din țară și diaspora.

”Voi conduce o comisie a cărei activitate are impact asupra drepturilor muncitorilor români atât din țară, cât și din străinătate, asupra bunăstării și viitorului copiilor și tinerilor, asupra creării de locuri de muncă mai bine plătite, asupra agendei de combatere a sărăciei și excluziunii sociale. De la începutul mandatului meu, mi-am pus toată energia pentru a ne asigura că agenda Uniunii Europene nu este doar un concept abstract, ci că ajunge să facă bine cetățenilor europeni. Demersurile mele de a avea un pilon pentru copii și tineri în Mecanismul de Redresare și Reziliență și PNRR, rezoluția pentru lucrătorii mobili din Europa, Garanția pentru Copii, rezoluția pentru tineri, toate acestea îmi dau încredere că în restul mandatului vom putea aduce beneficii concrete pentru cei care au nevoie de ele. Acesta este angajamentul meu în noua funcție, care nu este doar un câștig pentru mine și pentru USR, ci pentru toți românii și toți cetățenii europeni”, a declarat Dragoș Pîslaru.

”În 2019, USR a promis că dacă ajunge în Parlamentul European va crește influența României și asta se întâmplă de mai bine de doi ani”, a transmis și Dacian Cioloș, președinte USR și europarlamentar.

Eurodeputații USR au susținut în Parlamentul European drepturile muncitorilor transfrontalieri români și au militat pentru drepturi egale în relația de muncă pentru aceștia. Dragoș Pîslaru a fost raportor în dosare-cheie, precum Mecanismul de Redresare și Reziliență, coordonarea sistemelor europene de securitate socială, numărul european de securitate socială sau rezoluția pentru tineri. De asemenea, este și unul dintre liderii intergrupurilor pentru drepturile copiilor și pentru persoanele cu dizabilități.

Comisia EMPL este organismul competent în materie de ocupare a forței de muncă și de aspecte de politică socială, condiții de muncă, securitate socială, integrare socială și protecție socială; liberă circulație a lucrătorilor și pensionarilor; drepturile lucrătorilor; măsurile de garantare a sănătății și securității la locul de muncă; Fondul Social European; politica de formare profesională, inclusiv calificările profesionale; dialogul social; și toate formele de discriminare la locul de muncă și pe piața muncii, altele decât cele pe bază de gen, se mai arată în comunicatul USR.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
Preşedintele AUR George Simion a declarat că cei de la USR i-au transmis că nu vor semna cu AUR moţiunea de cenzură pentru că sunt extremişti, iar el le-a transmis “daţi-vă jos de pe...
Economia subterană a României: De ce sunt împinși oamenii să se angajeze la negru în 2023. Situația e mai rea pentru liber profesioniști
Economia subterană a României: De ce sunt împinși oamenii să se angajeze la negru în 2023. Situația e mai rea pentru liber profesioniști
Muncitorii la negru reprezintă unul dintre cele 6 grupuri vulnerabile din țara noastră identificate într-un studiu realizat de o platformă de creditare non-bancară din România. Studiul...
#USR, #dragos pislaru, #Parlamentul European, #EMPL, #comisie ocupare forta de munca , #stiri USR