Deputat USR: A fost interzisa si vizita cetatenilor straini in Parlament. Un fost functionar european de la Bruxelles nu a fost lasat sa intre

Joi, 28 Iunie 2018, ora 23:52
3755 citiri
Deputat USR: A fost interzisa si vizita cetatenilor straini in Parlament. Un fost functionar european de la Bruxelles nu a fost lasat sa intre

Deputatul USR Iulian Bulai arata cat de departe au mers parlamentarii cu sanctionarea formatiunii sale care prevede ca nu va mai avea voie sa invite oameni in Parlament.

El povesteste pe Facebook ca unui fost functionar european de la Bruxelles i s-a interzit joi sa intre in Parlament.

"Astazi ma simt mizerabil. Ma simt ca un talhar, nu ca un demnitar in Casa Poporului. Ma simt ca un copil mic pus la colt, sau ca un adolescent, la un internat comunist, care trebuie sa ceara voie sa paraseasca cladirea sau sa ceara voie sa faca pipi in timpul orelor sau dupa ora 22.00.

Ne-au interzis sa primim oaspeti in Parlament. Nu inteleg de ce, dar asta e. Nu avem voie sa mai venim cu oameni de la #rezist sau alti oameni. Dar sa ne interzica si vizita cetatenilor straini in Parlament?

Tocmai urma sa primesc vizita unui fost functionar european de la Bruxelles. Cetatean belgian. Om la locul lui. Un profesionist cu care ma intalnesc cu drag. Nu m-au lasat sa intru cu el in Parlament: am baut apa minerala la cafeneaua de la intrarea turistilor", scrie Iulian Bulai pe Facebook.

El relateaza si explicatia primita de la Secretariatul General, unde a solicitat audienta la Silvia Mihalcea, secretar general al Camerei Deputatilor: "interdictia de vizita nu mentioneaza cetatenia".

"Inteleg ca vreti sa ne tineti deoparte de societatea civila din Romania, reusiti sa ne tineti si departe de cei apropiati sau de consilierii nostri, dar sa interzici unui cetatean strain sa viziteze un demnitar roman?

Sa ne tineti departe si de Europa si de cetatenii ei? Nu ne izolati total. Nu aveti acest drept. Nu v-a votat nimeni sa faceti asta in Parlament. Istoria va va aminti ca niste sabotori.

Ati intrecut orice limita de nesimtire, impertinenta si capacitate de a umili poporul care ne-a trimis aici. Opriti-va din acest macel al democratiei. Romania are alte prioritati", subliniaza Iulian Bulai.

Deputatul USR Claudiu Nasui a anuntat, marti, ca in sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor s-a votat sanctionarea formatiunii, in sensul ca nu vor mai avea voie sa invite oameni in Parlament, dupa ce saptamana trecuta cativa cetateni au protestat pe holul plenului Parlamentului.

Nasui a reclamat "un mare abuz in serviciu", fiind pentru prima data cand se aplica o sanctiune colectiva si se ingradeste accesul intr-un spatiu public.

"Domnul Florin Iordache a comis un mare abuz in serviciu, pentru ca este pentru prima data in istoria parlamentarismului romanesc cand se instituie o pedeapsa colectiva. Doar grupul USR nu mai are dreptul sa primeasca invitati in Parlamentul Romaniei. Este profund inacceptabil din toate punctele de vedere: legal, democratic, moral. Am insistat sa ne dea baza regulamentara", a spus Nasui.

Acesta afirma ca "avem de-a face cu o majoritate parlamentara care actioneaza in mod vadit ilegal".

I.O.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com