USR obține în instanță organizarea unui referendum de demitere a unui primar PNL: „Poporul te pune în funcţie şi poporul te poate da jos”

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 09:43
2770 citiri
USR obține în instanță organizarea unui referendum de demitere a unui primar PNL: „Poporul te pune în funcţie şi poporul te poate da jos”
USR a obținut în instanță dreptul de a organiza referendum în localitatea Dumbrăvița județul Brașov FOTO Hepta

Organizarea referendumului de demitere a primarului PNL din Dumbrăviţa, judeţul Braşov, Popa Zachiu, pentru care au semnat peste 1.100 de locuitori ai comunei, merge mai departe, anunţă miercuri formaţiunea. Tribunalul Braşov a dat câştig de cauză USR şi a respins cererea edilului de a suspenda ordinul prefectului de numire a comisiei pentru organizarea referendumului.

Acest referendum este urmarea firească a tuturor abuzurilor comise, a deselor încălcări făţişe ale legilor statului român, a nerespectării intereselor generale ale comunităţii locale şi a atribuţiilor legale ce-i revin primarului de la PNL, aflat la al cincilea mandat, pentru a căror respectare a depus jurământ, afirmă cei de la USR.

"Nu mi-aş fi imaginat niciodată că poate fi atât de greu în România să îţi exerciţi un drept constituţional. În teorie, poporul te pune în funcţie şi poporul te poate da jos. În practică, primarii din ţară noastră, şi mai ales cei cu multe mandate, consideră că primăriile sunt afacerile lor personale. Şi după ce că nu fac nimic pentru comunităţi, se mai şi ţin cu dinţii de scaune. Cel puţin 5 luni a reuşit domnul Popa Zachiu să întârzie referendumul organizat pentru demiterea lui. Azi, însă, instanţa ne-a dat dreptate. Ne luptăm în continuare pentru drepturile noastre şi mai ales, ne luptăm pentru o Dumbrăviţă şi Vlădeni mai dezvoltate şi primitoare. Împreună spunem stop abuzurilor din Primăria Dumbrăviţa”, a declarat consilierul local USR Dumbrăviţa Anisia Georgiana Costescu.

USR va lupta prin toate mijloacele legale pentru ca Dumbrăviţa să aibă un primar competent, integru, care acţionează în interesul cetăţenilor pe care îi reprezintă, mai spune USR.

De peste 17 ani, primarul Popa Zachiu nu a făcut altceva decât să ţină pe loc comuna Dumbrăviţa şi să risipească banii publici. Pentru toate acestea, el trebuie să plece din funcţie, acuză formaţiunea.

#USR, #referendum, #politica, #demitere, #primar , #politica interna