Articol citit de 3189 ori
Va urez succes deplin dar...
... ce va faceti cu judecatorii/avocatii care-i consiliaza pe infractori cum sa fure "legal" sau macar fara consecinte dramatice pentru ei?
se va face ca ploua,asa cum si sectia speciala
nu va ancheta frauda cu garsoniera luata de "***" actualmente ministru...totusi e beneficar de handicap sau doar de garsoniera in urma falsului?
Misiune aproape imposibila datorita absenteismului masiv de la vot,
... care a facut ca in SPARLAMENT sa fie puternic reprezentati infractorii, lupii deghizati in blana de oaie politica de diferite culori: maro, maron, etc.
Datorita gruparii infractionale organizate ondusa de ciuma rosie, membri de vaza ai acestei grupari infractionale fiind prezenti si in noul sparlament, Romania a devenit bantustanul infractorilor, specie care este foarte prezenta in mai toate gruparile asa-zis politice, desigur cu pondere mai mica, sau mai mare.
Ca atare, misiunea de reformare a justitiei o caracterizez ca fiind aproape imposibila, intrucat orice proiect de reformare, orice lege propusa va fi RESPINSA de infractorii impotriva carora este indreptata, de preferat prin vot secret, astfel incat nimeni sa nu raspunda de nimic si sa se poata acuza la misto unii pe altii, iar noi sa nu intelegem nimic !
Foarte bine, numai că pentru asta avem nevoie, in primul rand, de
adevăratele puteri in stat, mai ales de puterea "judiciară"!
Iar pentru asta, trebuie de urgență modificată Iorgovana Constituțiune, astfel incat să-i includă și pe procurori, și pe cei de la CCR, cu judecători aleși și nu numiți, măcar ca-n S.U.A.
Pai
in SUA este mult mai rau. Judecatorii sunt numiti de presedinte pe viata. Constitutia SUA este din 1787, nu prea este democratica, ar trebui sa o schimbe si ei. Deci nu prea putem sa-i luam ca model pe americani.
Sunt numiți cei de la Curtea Supremă, ceilalți
sunt aleși. De ce să nu facem și noi "măcar ca-n S.U.A."?
serios?pai constitutia nu e hartie igienica,
s-o arunci dupa o singura utilizare...asta nu inteleg babuinii ce tot urla ca trebuie schimbata.Adica valori precum libertatea,proprietatea,egalitatea de sansa...sunt perimate?Dupa doar 30 de ani?Sau poate ar trebui sa scoatem sintagma "stat unitar si indivizibil"?