USR a pus muzica de Mozart in Comisia Iordache: O sa fie Requiem, pentru ca ati ingropat Justitia

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 20:01
4670 citiri
USR a pus muzica de Mozart in Comisia Iordache: O sa fie Requiem, pentru ca ati ingropat Justitia
Foto: Facebook/Uniunea Salvati Romania - USR

Deputatul USR Stelian Ion a pus marti melodia "Requiem" de Mozart, dar si "Nu ne-am nascut in locul potrivit", cantata de Guess Who, in timpul sedintei comisiei speciale pentru Legile Justitiei in care se dezbatea legea 304/2004 privind organizarea judiciara.

El si-a justificat gestul spunand ca melodia este potrivita in contextul ingroparii Justitiei de catre PSD - ALDE - UDMR.

"Domnule presedinte, aceasta comisie este o mascarada. V-am rugat la inceput sa suspendati sedinta si reluam dupa plen si asta era. Dumneavoastra va comportati ca si cum nu am exista. Mascarada trebuie sa fie insotita de note muzicale. In seara asta o sa ascultam Bach", a spus deputatul USR Stelian Ion inainte de a pune de pe telefon "Requiem" de Mozart.

"Domnule presedinte, puteti sa ii cereti sa ne puna Vivaldi?", a intrebat ironic deputatul PSD Catalin Radulescu.

"Nu, o sa fie Requiem, pentru ca ati ingropat justitia", i-a replicat Stelian Ion.

"Sa cheme cineva un psihiatru", a mai spus Radulescu.

In sala unde are loc sedinta, au venit mai multi deputati USR care transmiteau live pe Facebook ceea ce se intampla, iar Stelian Ion s-a dus sa le dea un interviu.

Inainte de a vorbi cu colegii sai pentru transmisiunea live pe Facebook, Stelian Ion a explicat si presei de ce a recurs la gestul de a pune muzica in timpul sedintei comisiei speciale.

"Trebuie sa recurgem la niste gesturi simbolice si sa trezim constiinta oamenilor. Daca vreti la un moment dat sa schimbati clasa asta politica care da orice urma de decenta la o parte si stabileste abuziv niste reguli pentru noi toti trebuie cu totii sa va implicati. Nu asteptati de la actuala clasa politica sa faca o schimbare (...) Noi incercam sa facem aici ce putem si la un moment dat fortam lucrurile, dar nu cu intentie rea, cu intentia de a atrage atentia asupra tuturor ca ceea ce se intampla cu aceasta comisie nu este deloc in regula", a declarat Stelian Ion.

El a explicat si de ce a ales sa puna "Requiem".

"Este evident o simbolistica, este evident ca s-a inceput ingroparea justitiei. Si practic asta este atmosfera din Parlament si din intreaga tara. Poate traim in Romanii diferite, poate ca intr-adevar exista o Romanie a infractorilor si o Romanie a celor care vor sa traiasca decent in tara asta. Si cei care vor sa traiasca decent si care nu sunt interesati sa comita infractiuni si sa fie aparati de justitie atunci cand se comit abuzuri, ei traiesc in ultimele zile intr-o atmosfera de doliu si asta este semnificatia melodiei", a spus deputatul USR.

Ulterior, deputatul - care are o boxa portabila - a pus melodia "Nu ne-am nascut in locul potrivit" cantata de Guess Who.

Florin Iordache a iesit din sala, iar sedinta a fost suspendata pentru cateva minute. Lucrarile au fost apoi reluate, deputatul Iordache precizand ca nu se va pleca spre casa pana nu se finalizeaza raportul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comisia Iordache Legi Justitie, #modificari Legi Justitie , #Stelian Ion