Cati angajati sunt in ministere, companii de stat sau primarii? USR cere realizarea unui recensamant al bugetarilor

Luni, 13 Aprilie 2020, ora 20:36
6380 citiri
Cati angajati sunt in ministere, companii de stat sau primarii? USR cere realizarea unui recensamant al bugetarilor
Foto: Facebook/ Uniunea Salvati Romania - USR

Uniunea Salvati Romania cere Guvernului realizarea unui recensamant al bugetarilor, mentionand ca la nivelul tarii nu exista o centralizare a tuturor angajatilor din institutiile centrale si locale, primarii, consilii judetene si companii de stat.

"Actualul ministru al Muncii subliniaza un adevar dureros: la nivelul tarii, nu exista o centralizare a tuturor angajatilor din institutiile centrale si locale, primarii, consilii judetene si companii de stat. Cu alte cuvinte, nimeni nu poate spune cati oameni sunt platiti, lunar, de la bugetul de stat si cu cat. (...)

USR cere Guvernului sa realizeze, de urgenta, un recensamant al bugetarilor. Masura este cu atat mai necesara cu cat exista numeroase semnale publice ca numarul angajatilor la stat ar fi crescut in cele cateva luni de guvernare PNL, desi, oficial, le-a fost livrata oamenilor povestea restructurarii si reformei", arata USR intr-o postare pe Facebook.

Potrivit reprezentantilor USR, in lipsa unei situatii centralizate cu persoanele platite de la bugetul de stat nu se poate realiza o lege a salarizarii unitare.

"In 2017, cand coalitia PSD-ALDE s-a repezit, intr-un elan populist, sa adopte asa-numita Lege a salarizarii unitare, USR a avertizat ca este vorba de un proiect facut pe genunchi, fara sa fi fost efectuate analize complete si fara sa stim cu precizie impactul bugetar pe termen scurt si mediu. Ni s-a ras in nas si ni s-a spus ca legea va face ordine intr-un sistem dominat de haos, bunul plac si discriminare.

Intre timp, atat de buna s-a dovedit legea incat a fost carpita de aproape 20 de ori prin OUG-uri si proiecte de lege, cel mai recent in urma cu circa 10 zile. Si nu avem in continuare o situatie centralizata cu toti oamenii platiti de la bugetul de stat. Cum nu avem nici o situatie a banilor incasati de acestia din salarii si tot felul de sporuri, desi, la propunerea deputatului USR Cristian Seidler, Parlamentul a introdus in lege obligatia ca toate institutiile de stat sa publice, de doua ori pe an, veniturile pentru toti salariatii, fara numele acestora", mai arata USR.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#USR recensamant bugetari, #recensamant bugetari, #Cristian Seidler USR , #stiri USR