Deputatul AUR Dan Tanasa, sanctionat doar cu avertisment scris dupa derapajul din Parlament

Joi, 01 Aprilie 2021, ora 17:52
3251 citiri
Deputatul AUR Dan Tanasa, sanctionat doar cu avertisment scris dupa derapajul din Parlament
Dan Tanasa ar urma sa fie sanctionat cu avertisment scris

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a hotarat joi, 1 aprilie, sa il sanctioneze pe deputatul AUR Dan Tanasa cu un avertisment scris.

Astfel, Comisia va inainta Biroului permanent, care are competenta de a decide, propunerea cea mai aspra prevazuta de Statutul deputatilor si senatorilor si anume avertismentul scris, a precizat deputatul USR-PLUS Silviu Dehelean.

"Dan Tanasa a adus in Parlament direct cuvintele folosite de nazisti si nu poate ramane nesanctionat. Comisia juridica va inainta Biroului permanent, care are competenta de a lua decizia, propunerea pentru cea mai aspra sanctiune prevazuta de statutul parlamentarilor si de regulamentele camerelor - avertisment scris. E prea putin, dar e sanctiunea maxima prevazuta de legea in vigoare. Probabil atunci cand s-au intocmit statutul si regulamentele nu s-a prevazut intrarea in Parlament a unor astfel de persoane rudimentare", a afirmat Silviu Dehelean.

El a adaugat ca va fi votat curand proiectul USR-PLUS care prevede sanctiuni mai dure pentru alesii care au mafestari huliganice sau extremiste.

"In curand vom vota proiectul depus de USR-PLUS, care prevede sanctiuni mai dure pentru parlamentarii cu manifestari extremiste sau huliganice. Pana atunci e important ca Biroul Permanent sa decida aplicarea unei sanctiuni, chiar si cu rol simbolic, in asa fel incat sa avem o pozitie clara a parlamentului ca astfel de comportamente nu pot fi acceptate", a completat Dehelean.

Liderul deputatilor USR-PLUS Ionut Mosteanu si parlamentarul Silviu Dehelean au facut o solicitare luni catre Biroul permanent al Camerei in care au cerut sanctionarea deputatului AUR Dan Tanasa care i-a insultat, dupa sedinta plenului de saptamana trecuta in care a fost adoptat proiectul de lege privind desfiintarea SIIJ. "Apreciem ca a avut loc o incalcare sanctionabila a eticii si deontologiei parlamentare, reglementata in dispozitiile legale anterior mentionate, si apreciem ca este imperios necesara sanctionarea deputatului Dan Tanasa. Consider ca lipsa unei sanctiuni va avea un efect incurajator pentru reiterarea unui astfel de comportament grobian, motiv pentru care va inaintez spre solutionare prezenta sesizare", arata textul cererii.

Tot luni, alianta USR-PLUS a anuntat ca depune un proiect de lege prin care sa fie introduse sanctiuni mai dure pentru parlamentarii care au un comportament injurios. Pe modelul sanctiunilor pentru votul cu mai multe cartele, parlamentarii care adreseaza injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma sa fie sanctionati cu reducerea drastica a indemnizatiei.

Mesajul lui Clotilde Armand pentru USR și simpatizanții partidului după rezultatele slabe la alegeri: ”Să îți înjuri public colegii e cel mai cool lucru”
Mesajul lui Clotilde Armand pentru USR și simpatizanții partidului după rezultatele slabe la alegeri: ”Să îți înjuri public colegii e cel mai cool lucru”
Clotilde Armand a lansat duminică, 16 iunie, un apel pentru reformarea USR, după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Într-o postare pe Facebook, ea a anunțat că va lansa o...
Lider USR, despre alegerile de la Sectorul 2: „Ar trebui reluat scrutinul, lucrurile sunt neclare”
Lider USR, despre alegerile de la Sectorul 2: „Ar trebui reluat scrutinul, lucrurile sunt neclare”
Deputatul Cristian Seidler, coordonator al campaniei electorale a USR, a acuzat vineri, 14 iunie, o creştere "nenaturală" a numărului de voturi nule şi a buletinelor de vot dispărute, raportat...
#tanasa, #deputat aur, #sanctiune, #drapaj, #Parlament, #USR, #dehelean, #injurii , #stiri USR
  1. Elena Lasconi vrea șefia USR: ”Îmi asum şi candidatura la prezidenţiale”
  2. Mesajul lui Clotilde Armand pentru USR și simpatizanții partidului după rezultatele slabe la alegeri: ”Să îți înjuri public colegii e cel mai cool lucru”
  3. Scandalul de la Primăria Sectorului 2 continuă. Radu Mihaiu: ”S-a aprobat renumărarea voturilor în două secţii”
  4. Victorie pentru candidatul PNL la Costinești, cu o diferență de doar 2 voturi. BEC a respins cererea PSD de anulare a alegerilor
  5. Alegerile din Sectorul 1 nu vor fi reluate. Cererea Alianței Dreapta Unită, respinsă de BEC
  6. Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
  7. Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al premierului unei țări NATO din Balcani. Legăturile cu un cunoscut cartel al drogurilor
  8. Schimbare la 180 de grade. Cum s-a modificat discursul lui Klaus Iohannis despre PSD. Politolog: „Nu a spus niciodată ceva din capul lui”
  9. Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
  10. Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”