Esec in negocierile pentru noul guvern. "Pachetul" de functii pe care PNL refuza sa-l cedeze in fata USR-PLUS si UDMR

Sambata, 12 Decembrie 2020, ora 16:19
16469 citiri
Esec in negocierile pentru noul guvern. "Pachetul" de functii pe care PNL refuza sa-l cedeze in fata USR-PLUS si UDMR
Imagine postata de Stelian Ion (USR) din timpul negocierilor dintre cele trei partide

Liderii PNL, USR PLUS si UDMR nu au reusit sa ajunga la niciun acord in prima parte a zilei de sambata, 12 decembrie, pentru impartirea celor mai importante functii in stat.

USR-PLUS si UDMR au cerut ca posturile de premier si de sefi ai Camerei Deputatilor si Senatului sa fie discutate la pachet, insa liberalii s-au opus, acestia dorind din start postul de presedinte al Camerei Deputatilor pentru Ludovic Orban.

Reprezentantii USR PLUS si UDMR afirma ca fiecarui partid ar trebui sa ii revina una dintre cele trei functii - premier, presedinte al Camerei Deputatilor si presedinte al Senatului. Cum PNlL are deja postul de premier, nu ar mai trebui sa ceara la negocieri si sefia Camerei Deputatilor. Liberalii nu vor, insa, sa cedeze functia care ar reveni presedintelui partidului. Fara acest post, Ludovic Orban, ar ramane un simplu deputat sau, cel mult, un vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Negocierile continua sambata dupa-amiaza.

PNL, USR-PLUS si UDMR au inceput sambata dimineata discutiile oficiale pentru formarea noului Guvern. Au fost formate trei echipe de negociere care discuta pe trei teme: formarea guvernului, scrierea programului de guvernare si impartirea functiilor din Parlament.

Din echipa de negociere a programului de guvernare fac parte: Ionel Danca, Cristian Busoi, Laurentiu Leoreanu, Cristian Ghinea, Claudiu Nasui, Lucian Viziteu, Stelian Ion, Dragos Pislaru, Anca Dragu, Tanczos Barna, Balint Porcsalmi, Hegedus Csilla, Antal Arpad si Csoma Botond.

Negocierile pentru functiile din Parlament sunt derulate intre: Alina Gorghiu, Florin Roman, Raluca Turcan, Daniel Fenechiu, Catalin Drula, Radu Mihail, Cristina Pruna, Silvia Dinica, Oana Toiu, Andrei Lupu, Stefan Palarie, Kelemen Hunor, Cseke Attila, Benedek Zakarias, Rozalia Biro.

Echipa de negociere pentru functii in Guvern este formata din: Ludovic Orban, Florin Citu, Rares Bogdan, Robert Sighiartau, Dan Barna, Dacian Ciolos, Kelemen Hunor, Cseke Attila, Benedek Zakarias, Rozalia Biro.

Cititi si:

Ghinea (USR): Grupul de negociere pentru programul de guvernare a inchis capitolul Digitalizare

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

E președinte de federație și solicită ajutor. "Iau 5.000 de euro pe lună"
E președinte de federație și solicită ajutor. "Iau 5.000 de euro pe lună"
Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a declarat, pentru AGERPRES, că în sportul românesc există o problemă serioasă a antrenorilor, care nu sunt retribuiţi...
Ciolacu vrea un avion pentru guvern: ”Consider că un stat de mărimea României trebuie să aibă o aeronavă. O vor putea folosi și sportivii”
Ciolacu vrea un avion pentru guvern: ”Consider că un stat de mărimea României trebuie să aibă o aeronavă. O vor putea folosi și sportivii”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, 5 decembrie, că un stat de mărimea României trebuie să aibă o aeronavă a guvernului. Aeronava ar urma să fie folosită și de sportivi, a mai...
#negocieri, #guvern, #functii, #Parlament, #coalitie, #PNL, #USR, #UDMR , #stiri USR