Iohannis primeste petitii sa nu-l faca general pe colonelul devenit celebru ca "fantoma alba" de la 10 august

Marti, 23 Octombrie 2018, ora 17:05
7720 citiri
Iohannis primeste petitii sa nu-l faca general pe colonelul devenit celebru ca "fantoma alba" de la 10 august
Foto: Facebook/Vlad Gheorghe

Vlad Gheorghe, jurist si consilier parlamentar, a depus, marti, o petitie la Palatul Cotroceni prin care ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa refuze cererea de promovare a colonelului Dumitru Paraschiv, comandant al brigazii speciale de interventie Vlad Tepes, supranumit "fantoma alba" sau "dirijorul in alb" dupa protestul din 10 august.

"Am venit sa depun o petitie prin care ii solicit presedintelui Iohannis, prin Administratia Prezidentiala, sa refuze cererea lui Carmen Dan de a-l promova pe faimosul Sinistru in alb. Il stiti cu totii, este jandarmul care fugarea cu brigada speciala protestatarii pe strazile din jurul Pietei Victoriei si care ii indemna sa dea cu grenade sau petarde. Carmen Dan a facut sfidarea suprema.

Prin aceasta cerere de a-l promova pe colonelul Paraschiv la rangul de general pentru merite deosebite cred ca a intrecut orice limite. Nu numai ca acesta trebuie sa plece maine, dar trebuie ca aceasta cerere sa fie refuzata de presedinte. Am incredere ca presedintele va refuza aceasta cerere", a declarat Vlad Gheorghe la plecarea de la Palatul Cotroceni.

Vezi de ce ii cere Carmen Dan lui Iohannis sa-l faca general pe Paraschiv, "fantoma alba" din Piata Victoriei

Consilierul parlamentar USR a precizat ca i-a dat presedintelui si cateva motive din lege pentru care nu ar trebui sa accepte sa il promoveze pe Paraschiv.

"I-am dat si temeiuri din lege pentru a refuza. Se spune in lege ca un general trebuie sa dea dovada de merite deosebite. Domnul Paraschiv a dat dovada de merite deosebite impotriva protestatarilor pasnici. Un general nu ar trebui sa faca chestia asta", a punctat Vlad Gheorghe.

Acesta a precizat ca le-a transmis celor de la Palatul Cotroceni ca vor mai primi si alte astfel de petitii pe email si ca acestia l-au informat ca au primit deja.

Amintim ca ministrul de Interne, Carmen Dan, a propus avansarea colonelului Paraschiv Dumitru Catalin-Razvan la gradul de general de brigada cu o stea, deoarece a dat dovada de "un inalt profesionalism, responsabilitate si devotament in exercitarea atributiilor de serviciu".

Vlad Gheorghe s-a numarat printre protestatarii batuti de jandarmi in seara de 10 august, desi a ridicat mainile cand acestia s-au apropiat de el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vlad Gheorghe petitie colonelul Dumitru Paraschiv, #promovare colonelul Dumitru Paraschiv , #stiri USR
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Chiar credeti ca presedintele Iohannis va face eroarea sa-l gradeze
Poza Flying_Dutchman
Flying_Dutchman
rank 1
Personal il propun pentru degradare si nu avansare in grad!!!