Si USR va semna acordul propus de Iohannis

Miercuri, 05 Iunie 2019, ora 21:04
6697 citiri
Si USR va semna acordul propus de Iohannis
Foto: Arhiva Facebook/ USR

Uniunea Salvati Romania (USR) a anuntat ca va semna acordul politic propus, miercuri, de presedintele Klaus Iohannis.

"USR va semna acordul propus de presedintele Iohannis pentru anularea modificarilor facute de PSD, ALDE si UDMR legislatiei din justitie", transmite formatiunea intr-un comunicat de presa.

"USR isi pastreaza consecventa din ultimii 3 ani de zile in care a luptat in Parlament si in strada pentru a impiedica subminarea independentei justitiei de catre coalitia toxica de la guvernare si va semna acordul propus de presedintele Iohannis. Justitia ramane in continuare prioritatea zero a tarii noastre, pentru a ne asigura ca Romania ramane pe parcursul european", a declarat presedintele USR Dan Barna, citat in document.

USR precizeaza ca acest acord poate fi adoptat in perioada imediat urmatoare, astfel incat sistemul de justitie sa isi recapete stabilitatea.

"USR a depus deja in Parlament un proiect de lege care transpune recomandarile Comisiei de la Venetia in legile justitiei, iar daca exista un acord politic acesta poate fi adoptat in perioada imediat urmatoare astfel incat sistemul de justitie sa isi recapete stabilitatea, iar Romania sa isi recupereze credibilitatea in fata partenerilor externi.

USR sustine, de asemenea, o reforma constitutionala care sa cuprinda intrebarile de la referendumul pentru justitie al presedintelui Iohannis, dar si initiativa Fara penali in functii publice, care a fost semnata de peste un milion de cetateni. De altfel, USR militeaza pentru o reforma constitutionala mai ampla, care sa includa de exemplu depolitizarea CCR, o institutie cu rol fundamental in statul roman care si-a abandonat misiunea de a apara legea, sub presiunile PSD-ALDE", potrivit sursei citate.

Si liberalii au anuntat ca vor semna pactul propus de seful statului.

Klaus Iohannis a anuntat miercuri ca a decis sa invite partidele politice parlamentare sa semneze un acord national pentru consolidarea parcursului european al Romaniei sau un pact politic pentru Romania europeana, care sa cuprinda inclusiv revizuirea modificarilor la legile justitiei.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#USR acord politic Iohannis , #stiri USR