Stelian Ion, dupa ce desfiintarea SS a trecut de deputati: Intentiile PSD legate de justitie raman la fel doar ca vor imbraca forme mai perfide

Miercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 14:40
7328 citiri
Stelian Ion, dupa ce desfiintarea SS a trecut de deputati: Intentiile PSD legate de justitie raman la fel doar ca vor imbraca forme mai perfide

Stelian Ion, liderul deputatilor USR, a comentat, miercuri, proiectul privind desfiintarea Sectiei Speciale de investigare a magistratilor care a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor.

Desi a trecut si de PSD, Stelian Ion sustine ca nu inseamna ca acum PSD vede altfel chestiunile legate de justitie.

"Faptul ca a trecut fara impotriviri si fara dispute se explica prin prisma faptului ca a fost campanie electorala. Luna trecuta Parlamentul nu a lucrat. Comisia Juridica nu s-a mai intrunit de o luna de zile. Nu este o vointa a celor din PSD. Nu inseamna ca deja sunt de acord cu desfiintarea Sectiei Speciale. Stim ce vrea PSD, ALDE si alte formatiuni. Urmeaza sa mearga la Senat unde vor fi dezbateri furtunoase", a declarat Stelian Ion, intr-un interviu acordat Epoch Times.

Deputatul a precizat ca pentru USR este o miza importanta, amintind ca au trecut acest lucru in acordul politic semnat cu PNL.

"Ne asteptam la sustinere din partea celor de la PNL. Unora ni se pare ca partial s-au rezolvat unele probleme din Justitie, pentru ca nu mai este un asalt ca in 2017. In realitate, nu s-au rezolvat.

In continuare, Inspectia Judiciara si aceasta sectie pun presiune pe magistrati. E importat sa fie desfiintate, iar magistratii care comit anumite fapte sa fie cercetati de organele de Parchet, de Parchetul General sau de DNA daca e vorba de fapte de coruptie. In functie de tipul de infractiune, nu in functie de persoana", a continuat Stelian Ion.

Deputatul a profitat de ocazie si a amintit criticile pe care le-a suportat aceasta modificare legislativa din partea tuturor organismelor internationale: Comisia de la Venetia, GRECO, Comisia Europeana.

Jurnalistii l-au intrebat daca se asteapta la un sprijin din partea PSD la Senat, avand in vedere ca unii social democrati isi doresc o resetare, la care Ion Stelian a raspuns:

"In niciun caz nu cred ca se va intampla aceasta schimbare de directie din partea PSD. Probabil se vor rebrandui din punct de vedere estetic, vor schimba acei trandafiri cu alta sigla. Vor avea o alta conducere. In schimb intentiilor lor raman la fel, ca aceste proiecte (care afecteaza Justitia - n.red.) au fost sustinute in mod masiv de pesedisti. Foarte putin Ana Birchall a avut un punct de vedere cat a fost ministru diametral opus fata de cel al partidului. O exceptie absoluta. A platit cu excluderea din partid".

Deputatul chiar crede ca de acum inainte adevaratele intentii ale social democratilor vor fi mai ascunse.

"Nu se vor schimba. Categoric intentiile lor vor ramane la fel legate de justitie doar ca vor imbraca forme mai perfide, mai ascunse de a-si duce la sfarsit aceste planuri. Sunt convins ca in continuare vor schimbarea Codului Penal incat sa ii avantajeze. In privinta recursului compensatoriu nu mai povestesc ca au spus clar ca nu vor abrogare", a adaugat el.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...