Toti parlamentarii USR si-ar putea dona banii primiti in plus la majorarea din ianuarie

Sambata, 10 Februarie 2018, ora 18:29
4248 citiri
Toti parlamentarii USR si-ar putea dona banii primiti in plus la majorarea din ianuarie
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul parlamentar USR va decide saptamana viitoare daca va extinde "pentru toti colegii" initiativa a doi deputati de a dona banii in plus primiti la indemnizatie unui ONG.

"Este o decizie pe care o vom lua la sedinta de grup parlamentar saptamana care urmeaza. Evident ca o sustin cu tot sufletul. Evident ca este o initiativa pe care o sustin si eu - deja donez in Sibiu, sunt deputat de Sibiu, unei asociatii de ingrijire a copiilor cu probleme speciale - si la grup vom decide sa avem asta pentru toti colegii parlamentari", a precizat liderul USR, Dan Barna, sambata, la inaugurarea sediului partidului din Sectorul 2 al Capitalei, situat pe Calea Mosilor nr.158.

Barna a adaugat ca USR a fost singurul partid care a votat impotriva legii salarizarii.

"Nu erau facute si nu era vazut un impact foarte clar al masurilor de acolo, asta referitor la problemele din zilele acestea in care foarte multi oameni sunt in situatia de a veni cu bani de acasa, de a primi niste sume meschine, niste zeci de lei, in urma acestei involutii fiscale meschine.

Si, din aceasta perspectiva, noi am votat impotriva si am fost foarte fermi ca o astfel de masura trebuie luata facand analize si acoperind fiecare situatie, neavand surpriza sa descoperi pe fluturas ca nu mai ai resurse ca nu-ti poti primi salariul, ceea ce este un lucru foarte grav", a afirmat liderul USR.

Pe de alta parte, el a declarat ca inaugurarea acestui sediu este o "bucurie", pentru ca un partid este functional in momentul in care are sedii moderne, in care cetatenii se pot intalni pentru a discuta problemele nationale sau locale.

"USR a lansat in acest an un proiect 'USR e vocea ta', prin care incercam sa preluam intr-o cat mai mare masura de la cetateni preocuparile si temele de actualitate, iar acest sediu pe care colegii mei de la USR Sector 2 il vor folosi de astazi inainte este poarta sau spatiul in care putem sa ne intalnim cu cetatenii, sunt foarte bucuros si optimist pentru activitatea din sectorul 2", a mentionat Barna.

Potrivit acestuia, la nivel national, USR are aproximativ 2.800 de membri inscrisi si mai sunt cateva sute in etapa de a fi admisi in partid, respectand criteriile de integritate.

Parlamentarii au primit pe ianuarie indemnizatii majorate cu aproape 10%. Dragnea nu stie, ca nu si-a verificat cardul

Deputatul USR Iulian Bulai a scris, pe Facebook, ca el si Tudor Benga isi vor dona lunar diferenta de bani primiti la indemnizatia de parlamentar, care se ridica la aproximativ 840 lei, pentru ca "este lipsit de respect ca, dupa ce ni s-au dublat salariile in iulie, in ianuarie sa ni se mai dea aproape 1.000 de lei".

Citeste si USR propune solutii pentru a limita haosul generat de revolutia fiscala: Sa nu ii mai tratam pe antreprenori ca potentiali infractori!

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#parlamentari USR donat bani salariu , #stiri USR