Un Parlament curat si cinstit, respins de toate partidele traditionale

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 12:56
6773 citiri
Un Parlament curat si cinstit, respins de toate partidele traditionale
Foto: Facebook/USR

Parlamentarii au adoptat, miercuri, Codul de conduita al senatorilor si deputatilor. Dupa multe discutii si replici mai mult sau mai putin demne de functiile pe care le ocupa, alesi au votat un Cod "de forma", din care au avut grija sa elimine orice element ce ar fi riscat sa schimbe actuala stare de fapt din Legislativ.

Astfel, au fost de acord sa vina "imbracati decent" la munca si sa nu injure, insa nici n-au adus vorba despre principalele masuri pe care oficialii de la Bruxelles le recomandasera in raportul de tara publicat la inceputul anului, si anume sa sa fie integri, sa respecte celelalte institutii si independenta sistemului judiciar.

Singurul partid care a votat impotriva a fost USR, PNL si PMP alegand sa se abtina "in semn de protest" fata de forma supusa la vot.

Insa ca sa se ajunga la o asemenea forma au fost respinse amendamente care ar fi dat greutate si seriozitate Codului si celor carora i se adreseaza. Si amendamentele au fost respinse de toate partidele traditionale, dupa cum arata cei de la USR.

"USR este singurul partid care lupta deschis impotriva conflictelor de interese in Parlament, a promovarii in functii de conducere a parlamentarilor condamnati penal si a agresivitatii de limbaj si fizice. Am propus mai multe amendamente pentru integritate si decenta in Parlament la dezbaterea privind Codul de conduita al senatorilor si deputatilor, care au infuriat majoritatea PSD-ALDE. Vom ramane ca un ghimpe pentru PSD si vom reveni cu propunerile, pana cand acestea vor fi adoptate. Suntem convinsi ca vor fi, mai devreme sau mai tarziu", a transmis USR pe Facebook.

Amendamentele la care fac referire parlamentarii USR au fost:

- Impotriva conflictelor de interese: Obligatia parlamentarilor sa informeze birourile permanente si sa se abtina de la vot in situatia in care ei personal sau o ruda pana la gradul al III-lea au un interes de afaceri intr-un proiect de lege.

- Interzicerea accesului penalilor in functii de conducere: Persoanelor condamnate penal le este interzis sa faca parte din conducerea Parlamentului, a comisiilor si a grupurilor parlamentare pana la reabilitare.

- Comportament decent: Parlamentarii trebuie sa aiba un comportament decent, sa nu foloseasca in nicio imprejurare violenta fizica sau verbala, sa nu foloseasca expresii sau cuvinte jignitoare, indecente sau calomnioase.

Aceste amendamente au fost respinse de toate grupurile parlamentare in afara de cel al USR.

A.G.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#USR cod conduita parlamentari, #cod conduita parlamentari, #cod conduita parlamentari adoptat , #stiri USR