Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

USR a declansat procedura de anulare in instanta a firmelor infiintate de Firea

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 15:16
3547 citiri
USR a declansat procedura de anulare in instanta a firmelor infiintate de Firea
Foto: Facebook/Uniunea Salvati Romania

USR anunta ca a demarat, marti, procedurile de anulare in instanta a societatilor comerciale "infiintate ilegal de primarul Gabriela Firea si consilierii PSD+ALDE", in sedinta de consiliu din 29 martie.

Conform USR, cele zece societati comerciale dubleaza activitatea unor regii sau departamente ale Primariei, facand-o si mai netransparenta pentru public si scapandu-si angajatii de raspundere pentru fapte de coruptie.

Firmele ar urma sa administreze domenii importante precum: spitalele, managementul traficului, parcarile, consolidarea cladirilor, parcurile si gradinile, reabilitarea strazilor sau dezvoltarea urbana.

"Primarul Gabriela Firea a refuzat sistematic sa explice necesitatea infiintarii acestor societati sau ce se va intampla cu acele servicii deja existente ale Primariei care fac managementul spitalelor, al traficului, administreaza parcuri sau strazi etc.

Primarul nu spune, de asemenea, ce necesar de investitii presupune infiintarea acestor firme (in afara unui capital social de 120.000 de lei/bucata, suma scoasa din pix) si nici ce se va intampla cu angajatii Primariei daca-si vor pierde locurile de munca sau nu in aceste zece scenarii SF.

Pe langa modul opac si neprofesionist in care s-a dispus infiintarea acestor societati, USR considera ca si votarea lor in consiliu s-a facut ilegal, intrucat conform legii aveau nevoie de votul a doua treimi dintre consilieri si au obtinut numai o majoritate simpla", arata USR pe Facebook.

Conform Legii contenciosului administrativ 554/2004, actiunea in instanta este precedata de etapa obligatorie a plangerii preliminare, act ce a fost adresat primarului, Consiliului General si Prefectului Capitalei.

In termen de 30 de zile urmeaza introducerea actiunii in instanta, precizeaza USR.

"Asta este singura arma la indemana consilierilor USR, in conditiile in care in ciuda opozitiei clare facuta in sedinta de consiliu, PSD si ALDE au refuzat sa respecte legea. Mai mult, in sedinta de azi, 11 aprilie, pe ordinea de zi a sedintei de consiliu figureaza infiintarea altor zece societati, care ar urma sa se ocupe de administrarea unor terenuri de sport, de afaceri imobiliare, de publicitate, de paza, iluminat public, intretinere de spatii verzi, salubrizare si chiar dispecerizare RATB", subliniaza USR.

USR mentioneaza ca, in numai doua saptamani, primarul Gabriela Firea propune, iar consilierii PSD+ALDE dispun infiintarea a 20 de firme care ar trage pe o linie paralela si ilegala aproape intreaga activitate a Primariei.

Pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se afla proiectele de hotarare privind infiintarea ultimelor 10 dintre cele 21 de societati comerciale ale Primariei Capitalei ce vor face parte dintr-un Holding Municipal, dupa ce alte unsprezece au fost aprobate in sedintele anterioare.

Citeste si Firea vrea 19 firme la Primarie ca sa rezolve gropile, traficul de cosmar si lipsa de parcari. Nu ne spune si cum

Consilierii au aprobat, in sedinta de consiliu din 29 martie, infiintarea firmelor: Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti SA, Compania Municipala Energetica Bucuresti SA, Compania Municipala Consolidari SA, Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti SA, Compania Municipala Parking Bucuresti SA, Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti SA, Compania Municipala Medicala Bucuresti SA, Compania Municipala Turistica Bucuresti SA, Compania Municipala Parcuri si Gradini Bucuresti SA si Compania Municipala Agrement Bucuresti SA.

Vezi si Primaria Capitalei isi face firma pentru dezinsectie, dezinfectie si deratizare

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#USR instanta firme Firea, #USR instanta firme Primarie , #stiri USR