Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

USR raspunde Moscovei, dupa ce ambasadorul rus ne-a disecat protestele

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 17:18
11349 citiri
USR raspunde Moscovei, dupa ce ambasadorul rus ne-a disecat protestele
Foto: Ziare.com/Nicu Socol

Parlamentarii USR, membri ai Comisiilor de Politica Externa, protesteaza fata de pozitiile exprimate de ambasadorul Federatiei Ruse, sustinand ca acestea sunt neavenite, fiind tentative de a minimaliza si denatura semnificatia celor mai mari proteste inregistrate in tara noastra dupa 1989.

"Consideram ca afirmatiile si comentariile facute de Excelenta Sa Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, in interviul acordat publicatiei Adevarul, sunt neavenite.

Condamnam tentativele ambasadorului Federatiei Ruse de a minimaliza si de a denatura semnificatia celor mai mari proteste inregistrate dupa Revolutia din 1989, prin care societatea romaneasca a transmis un mesaj clar Guvernului PSD/ALDE, si anume ca romanii nu mai sunt dispusi sa accepte actul de guvernare sub forma furtului generalizat.

Domnia sa si-a exprimat speranta ca societatea romaneasca va fi suficient de matura sa iasa din impasul creat de aceasta problema minora de a declara sau nu o amnistie.

Ambasadorul Federatiei Ruse ne anunta ca in tara sa au fost doua momente cand presedintele Putin a dezincriminat cateva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infractiuni cu caracter economic.

Rusia de astazi nu este din pacate si nu poate fi considerata, in niciun fel, un model pentru democratie", se arata intr-un comunicat de presa al USR.

Potrivit sursei citate, USR respinge o asemenea atitudine de girare a coruptiei si isi reafirma angajamentul ferm fata de o Romanie europeana, in care statul de drept functioneaza, nimeni nu este mai presus de lege, iar actele de coruptie sunt pedepsite.

"USR sustine ferm angajamentele asumate de statul roman fata de integritatea teritoriala, suveranitatea si independenta Ucrainei. USR sustine europenizarea Ucrainei prin reforme politice, economice si sociale.

De asemenea, sustinem de-oligarhizarea Republicii Moldova prin realizarea reformelor absolut necesare privind independenta Justitiei, lupta anticoruptie, insanatosirea sectorului bancar si investigarea fraudelor. Aceste state, ca si Romania, au nevoie de buna guvernare", se arata in incheierea comunicatului semnat de Dan Barna, vicepresedinte la Comisia de Politica Externa din Camera Deputatilor, Matei Dobrovie, membru in Comisia de Politica Externa din Camera Deputatilor, Radu Mihail, membru in Comisia de Politica Externa la Senat, si Cristian Ghinea, membru al Biroului Permanent al Camerei.

Intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Valeri Kuzmin, a afirmat ca si presedintele Vladimir Putin a dezincriminat "cateva fapte penale cu caracter minor".

Iata declaratiile diplomatului trimis de Moscova la Bucuresti:

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#USR ambasador Rusia , #stiri USR
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
USR, Twelve Points :)))