USR, la 15 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană: „În faţa extremismului, avem datoria să apărăm UE şi democraţia”

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 07:41
2551 citiri
USR, la 15 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană: „În faţa extremismului, avem datoria să apărăm UE şi democraţia”
Dacian Cioloș și Dan Barna FOTO Hepta

Oficialii Uniunii Salvaţi România (USR) marchează împlinirea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană printr-un mesaj în care atrag atenţia asupra ideilor anti-europene promovate de partide sau politicieni extremişti. „În faţa extremismului, avem datoria să apărăm Uniunea Europeană şi democraţia”, transmite USR.

Într-un mesaj postat pe Facebook, la 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, reprezentanţii USR amintesc că România a beneficiat de fonduri europene în valoare de 66 de miliarde de euro în cei 15 ani de apartenenţă la Uniunea Europeană.

„În cei 15 ani, economia ţării s-a dublat, iar salariul mediu s-a triplat. Sunt doar o mică parte din avantajele pe care ni le-a adus Uniunea Europeană. În urmă cu 15 ani, am câştigat libertatea de a ne deplasa şi de a munci, de a avea acces la programele europene şi, cel mai important, garanţia democraţiei”, scrie USR sâmbătă seară, pe reţeaua de socializare

Oficialii formaţiunii atrag atenţia asupra acţiunilor extremiste anti-europene.

„Astăzi, partide şi politicieni extremişti încearcă să devieze România de la direcţia proeuropeană, încearcă să pună la îndoială locul României în UE. În faţa extremismului, avem datoria să apărăm Uniunea Europeană şi democraţia”, adaugă cei de la USR.

#USR, #Dacian Ciolos, #Dan Barna, #Alianta pentru Unirea Romanilor, #Uniunea Europeana , #stiri Dacian Ciolos