USR anunță că va ataca la CCR legea bugetului pe 2022 acuzând alocări discreționare de fonduri către primării

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 15:30
1574 citiri
USR anunță că va ataca la CCR legea bugetului pe 2022 acuzând alocări discreționare de fonduri către primării
Președintele USR Dacian Cioloș FOTO Hepta

USR va ataca la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pentru 2022, iar printre motivele care vor fi invocate în sesizarea de constituţionalitate se numără şi faptul că bugetul pentru 2022 a fost adoptat de către Parlament fără ca legea plafoanelor să fie adoptată.

„USR nu a votat astăzi, în Parlament, proiectul bugetului de stat pentru 2022 şi va sesiza Curtea Constituţională pentru alocările discreţionare de fonduri către primării pe criterii de apartenenţă politică. În bugetul pentru 2022 localităţile cu primari USR nu primesc bani, ceea ce reprezintă o evidentă discriminare pe criterii politice. Putem înţelege că există priorităţi diferite (coaliţia PSD - PNL a mărit bugetul Administraţiei Prezidenţiale şi al serviciilor secrete), dar nu putem să tolerăm discriminări pe criterii de apartenenţă politică şi pedepsirea comunităţilor care nu au votat cu PSD şi PNL”, arată comunicatul de presă al partidului.

Potrivit sursei citate, în bugetul pentru 2022 nu a fost acceptat niciun amendament al USR, în schimb au fost acceptate amendamente de la AUR şi au fost introduse amendamente cu dedicaţie pentru PPUSL, arătând astfel că singurul partid de opoziţie care le încurcă planurile este USR.

„PSD şi PNL au adoptat un amendament neconstituţional prin care extind subvenţia partidelor politice astfel încât PPUSL să beneficieze de finanţare din bani publici. Amendamentul prevede vor fi finanţate partidele după numărul de parlamentari de la sfârşitul primei sesiuni parlamentare din 2021. Singurul partid care va beneficia de acest amendament este PPUSL, care are câţiva parlamentari afiliaţi la PSD. Amendamentul cu dedicaţie modifică în mod neconstituţional o lege organică, Legea finanţării partidelor politice”, mai arată sursa menţionată.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. Proiectul de lege al bugetului pe anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022 a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” şi 119 „contra”.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
Preşedintele AUR George Simion a declarat că cei de la USR i-au transmis că nu vor semna cu AUR moţiunea de cenzură pentru că sunt extremişti, iar el le-a transmis “daţi-vă jos de pe...
Reacția lui Ciolacu după ce USR şi Forţa Dreptei au sesizat CCR pe măsurile fiscale: ”E dreptul lor”
Reacția lui Ciolacu după ce USR şi Forţa Dreptei au sesizat CCR pe măsurile fiscale: ”E dreptul lor”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că este dreptul Opoziţiei să formuleze sesizări la Curtea Constituţională, referindu-se la sesizarea USR şi partidului Forţa Dreptei asupra legii privind...
#USR, #legea bugetului, #buget 2022, #curtea constitutionala, #USR CCR, #coalitie psd pnl udmr , #stiri USR
Comentarii
Poza Porcul
Porcul
rank 1
Cine sta pe margine,mroase bas hinile dansatorilor ...
Poza MyTwoCents
MyTwoCents
rank 5