Primul lider USR care critica rezultatul de la locale: Sa nu ne imbatam cu sampania victoriei de la Bucuresti. Scorul national e de 8.89% fata de 8.9% din 2016

Joi, 01 Octombrie 2020, ora 17:05
3698 citiri
Primul lider USR care critica rezultatul de la locale: Sa nu ne imbatam cu sampania victoriei de la Bucuresti. Scorul national e de 8.89% fata de 8.9% din 2016
Adrian-Claudiu Prisnel/Facebook

Presedintele USR Dolj Adrian Prisnel a criticat joi scorul obtinut de partid la alegerile locale, atragand atentia ca scorul national este de 8,89%, fata de 8,9% cat a obtinut in decembrie 2016. Acesta a laudat rezultatele obtinute in Capitala si in Timisoara sau Bacau, insa a subliniat ca "nu trebuie sa ne imbatam cu sampania vitoriei". Totodata, acesta e de parere ca a fost o greseala lipsa unei aliante intre USR-PLUS si PNL la Craiova.

"1. De fiecare data cand am vorbit public despre USR, am facut-o curajos, fara ocolisuri, si asa o voi face si acum - rezultatul alegerilor locale, cu foarte putine exceptii, este mediocru spre slab. Ma uit la rezultatele USRPLUS din Craiova, din Dolj si din tara si nu sunt deloc multumit - nici de local, nici de national.

2. Victoria gigant a lui Nicusor de la primaria Municipiului Bucuresti si cele enorme de la Timisoara, Brasov si Alba Iulia, orasele mari unde USRPLUS a castigat singur, infrumuseteaza o poza mai degraba dezolanta. Ma bucura deasemenea nespus victoria de la S1, S2 si Bacau, unde am castigat alaturi de PNL. Bravo lor - ii felicit pentru maturitatea si intelepciunea de care au dat dovada.

3. Dar nu trebuie sa ne imbatam cu totii cu sampania victoriei celor de mai sus pentru ca scorul national este de doar 8.89% fata de 8.9% in decembrie 2016, iar scorul in Dolj e 6.75% fata de 5.25% in decembrie 2016.

4. Trebuie facuta o analiza de parcurs nationala sa vedem unde suntem si de ce este nevoie, nu pentru a taia capete, ci pentru a trage concluzii si a corecta traseul. Pentru mine este evidenta problema de logistica si cea de resurse, dar si lipsa de mesaj si aplecare pentru o patura mai larga de electorat.

5. Partea pozitiva la nivel local este ca avem posibilitatea de a forma o majoritate cumva naturala cu PLUS si PNL (14), comparativ cu PSD si PER (13), iar de aici, cu intelepciune putem misca lucruri in Craiova, dar castigul acesta nu se datoreaza deciziilor luate in alianta ci a venit mai degraba in pofida lor. Pentru a nu ne imbata cu propria propaganda, anumite lucruri trebuie spuse, clar, raspicat si asumat.

6. Am gresit ca nu am facut la Craiova alianta USRPLUSPNL.

7. Am fi fost acum in scenariul in care Olguta nu era primar, iar majoritatea USR PLUS PNL era mai solida.

8. Personal, am vorbit foarte mult timp despre necesitatea aliantei anti PSD, era evidenta, mi-am dorit-o cu indarjire si m-am batut pentru a-mi convinge colegii din USR si partenerii de alianta sa facem acest pas.

9. In USR Dolj am reusit: 90% dintre colegii mei si-au dorit un candidat unic USRPLUSPNL la Craiova.

10. Craiovenii erau deja convinsi de ani buni. Din sondajul USR reiese ca 3 din 4 craioveni au vrut un candidat unic USRPLUSPNL la Craiova.

11. Si totusi, alianta anti-Olguta USRPLUSPNL nu a putut avea loc, pentru ca deciziile in alianta se iau statutar prin consens. Conducerea PLUS nu a vrut.

Nu putem merge mai departe maturand sub pres, fara sa invatam din greseli.

13. Asa nu ne salvam nici pe noi, daramite Romania.

14. Nu am o problema personala nici cu presedintele PLUS Dolj, nici cu Lucian Sauleanu. Nu suntem prieteni, nu-i percep ca dusmani - dar greseala aceasta le apartine in totalitate si trebuie sa si-o asume.

15. Persistenta lor intr-un scenariu care s-a dovedit contrafactual si nociv pentru comunitate ar trebui sa fie un semnal atat pentru ei, cat si pentru ceilalti colegi din PLUS.

16. Sa consideri si sa comunici public ca suntem pe drumul cel bun pentru ca am luat de doua ori mai multe voturi decat la partialele din 2017, imi pare periculos de deconectat de realitatea in care ne aflam.

17. Atunci prezenta la vot a fost de 18% si voturile primite de USR si cele primite de Lucian fac impreuna cam tot atatea cat a obtinut candidatul USRPLUS acum, la o prezenta dubla. Nu este deloc bine.

18. In momentele dificile trebuie sa ne pastram onestitatea si credibilitatea in fata cetatenilor. Ei nu ne datoreaza nimic, noi le datoram lor tot.

Ne asumam greseala, corectam si construim, dar construim pe teren solid, nu in baloane de sapun.

19. La trei zile de la exitpoll lucrurile s-au mai asezat si analiza nu mai e atat de la cald.

De la mine lucrurile asa se vad:

20. Lipsa aliantei USRPLUSPNL la Craiova a dus la o prezenta mica la vot. Fata de ultimele doua randuri de alegeri, 30000 de oameni au stat acasa pentru ca au vazut ca nu s-au creat premisele pentru ca Olguta sa fie invinsa.

21. Am pierdut peste 10000 de voturi fata de prezidentiale si peste 20000 fata de europarlamentare. O parte dintre alegatori au stat acasa, alta parte s-a orientat catre candidatul perceput mai viabil electoral, alta parte s-a simtit tradata si s-a razbunat la vot. Votantii Olgutei au venit toti cei 30000 de la Europarlamentare si prezidentiale. Atatia sunt toti si puteam sa ii batem.

22. Analize vor mai fi, mai bune, mai complexe, imi voi face si eu propria analiza si o voi prezenta colegilor din USR Dolj carora le voi cere un vot de incredere. Asa consider ca este normal.

Concluzii:

23. Electoratul nostru, bula noastra, este doar o parte din Romania. Si e ok sa fie asa, va creste daca nu dezamagim.

24. Alegerile locale ne-au testat si aratat limitele - daca pana acum le banuiam, acum le stim cu exactitate. Pentru ciclul electoral urmator va trebui sa fim mai buni.

25. Oamenii care s-au batut si nu au castigat sunt demobilizati. E prioritar pentru mine si pentru echipa USR sa-i recuperam, sa ii imbarbatam si sa-i pastram implicati.

26. Schimbarea are nevoie de multi oameni ca tine. Ajuta-ne sa fim cum iti doresti si tu: usr.ro/inscriere.

Nu te supara, ia-ti revansa.

27. Ii felicit pe toti cei care si-au asumat candidaturi, ma bucur pentru cei 26 de consilieri USR PLUS care au obtinut manadate si ii rog pe cei care au intrat in cursa si nu au castigat sa persevereze.

28. Schimbarea a inceput si in Craiova si in judet, dar ia timp.

29. Le multumesc tuturor celor care ne-au votat si celor care ne-ar fi votat dar tura asta au ales altceva.

30. Data viitoare vom face mai bine", a scris acesta pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#politica, #alegeri locale 2020, #claudiu prisnel, #stiri , #Bucuresti
Comentarii