Motivul moţiunii simple împotriva ministrului Mediului depuse de USR: ”L-a demis în stil mafiot"

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 13:42
2566 citiri
Motivul moţiunii simple împotriva ministrului Mediului depuse de USR: ”L-a demis în stil mafiot"

Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a anunţat, luni, 4 aprilie, că partidul va depune moţiune simplă împotriva ministrului Mediului Tanczos Barna, deoarece l-a demis, în stil mafiot pe inspectorul şef al Gărzii de Mediu Timişoara, pentru că a deranjat interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului.

„Un alt subiect pe care l-am discutat este moţiunea simplă împotriva lui Tanczos Barna pe care o vom depune. În urma anchetei pe care a publicat-o Recorder.ro vedem că această guvernare PSD-PNL-UDMR este în cârdăşie cu mafia lemnului.

Tanczos Barna a executat, în cel mai evident stil mafiot, iarăşi vorbim de o execuţie în stil mafiot, a îndrăznit un inspector şef al Gărzii de Mediu Timişoara să deranjeze interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului şi a fost demis.

Pentru asta îl vom chema în faţa Parlamentului şi îi vom cere să explice ceea ce pare să fie un jurământ de sânge făcut cu PSD şi PNL pentru a proteja mafia pădurilor”, a declarat Cătălin Drulă, luni la Parlament.

El a adăugat că „vedem iarăşi cum mafia, partidele şi instituţiile de forţă şi-au dat mâna ca să facă bani într-un sistem cleptocrat de tip iliberal, iar singura opoziţie democratică care se luptă cu ei şi ne vom lupta în continuarea şi pentru 2024 este USR”.

Jurnaliștii Recorder au publicat o nouă anchetă care arată modul în care politicienii controlează instituțiile cu atribuții în domeniul silvic. Potrivit anchetei jurnalistice, Amar Ienea, care în urmă cu doi ani a ajuns în poziția de inspector-șef al Gărzii Forestiere Timișoara, responsabilă cu controlarea pădurilor din trei județe, a fost schimbat din funcție după ce controalele realizate sub conducerea sa au lovit în interesele a doi politicieni importanți: șeful Direcției Silvice Caraș-Severin, Ion Tabugan, și deputatul Alfred Simonis.

Ancheta Recorder arată că după ce a ajuns șef al Direcției Silvice Caraș-Severin, Tabugan a dat o dispoziție prin care să împiedice controalele Gărzii Forestiere la ocoalele silvice din județ. Amar Ienea le-a dezvăluit jurnaliștilor că după ce a controlat firma de exploatare a lemnului deținută de socrul lui Alfred Simonis și a descoperit nereguli grave, deputatul s-a dus la Garda Forestieră să ceară explicații. Amar Ienea susține că a interpretat gestul ca o încercare de intimidare.

Citeste si:
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Parlamentarii USR nu mai au posibilitatea de a face sesizări la Curtea Constituțională (CCR). După plecările în masă din USR, partidul a rămas fără numărul necesar de deputați și...
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...